Twee poker profs beschuldigt van poging tot oplichting

August 17, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Twee poker profs zijn onder vuur komen te liggen nadat een mogelijke fraude die de twee van plan waren werd gepost op het TwoPlusTwo poker forum. Het zou gaan om de Canadese poker prof Matt Marafioti en de Zweedse poker prof en IT expert Samer Rahman. Volgens het bericht dat op TwoPlusTwo werd geplaatst en inmiddels al meer dan tachtig pagina’s aan reacties heeft, zouden de twee profs geprobeerd hebben om de hole cards van een andere speler te hacken om zo de hole cards van deze speler te kunnen zien en hem op die manier dus veel geld afhandig te kunnen maken.

Afgelopen week begonnen de speculaties nadat een anonieme poster een vermeend Skype gesprek tussen Marafioti en Rahman postte op het forum. In het gesprek dat werd gepost lijken beide spelers het met elkaar te hebben over het hacken van de computer van Will “molswi47” Molson om zo zijn hole cards te kunnen zien. Molson is een 22-jarige Canadese high stakes poker expert die de laatste jaren een redelijke naam voor zichzelf aan het opbouwen is in het internationale toernooi circuit en aan de online high stakes tafels.

Volgens het Skype gesprek dat werd gepost zou Marafioti het volgende hebben gezegd: “Let’s get Molswi, I can access his computer and I think he will play me all day.” Sinds het gesprek werd gepost hebben beide beschuldigde poker spelers verklaringen afgelegd die lkaar een beetje tegen lijken te spreken. Volgens Marafioti zijn Rahman en hij vrienden, maar is het Skype gesprek duidelijk nep en in elkaar gezet door een ander. Tegelijkertijd ontkent Rahman dat de twee elkaar zelfs maar kennen.

Sindsdien zijn er een flink aantal foto’s opgedoken waarin de twee spelers samen te zien zijn tijdens verschillende gelegenheden, waaruit duidelijk blijkt dat de twee elkaar in elk geval redelijk goed kenden. Het zal nog wel even gaan duren voordat we zeker weten hoe de vork in de spreekwoordelijke steel zit, maar het lijkt er op dat er in elk geval wal iets aan de hand is. Als er verdere ontwikkelingen zijn, houden we je op de hoogte.

Tagged with: