Lokale speler leidt EPT Barcelona

August 24, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Begin deze week is in Barcelona het eerste toernooi van dit seizoen van de European Poker Tour weer van start gegaan en inmiddels hebben ze daar bijna de finale tafel van het Main Event bereikt. Vandaag zullen de laatste 24 spelers plaats gaan nemen om te gaan beslissen wie er aan de finale tafel zal komen te zitten waarvan morgen het eerste gedeelte gespeeld zal gaan worden. Het is tijdens deze editie van het EPT van Barcelona opvallend dat vooral de EPT debutanten het erg goed doen tijdens het Main Event.

Aan het begin van de vierde dag, die gisteren werd gespeeld, stond Antonin Duda boven aan de lijst met grootste stacks. Hij wist een stack op te bouwen waarmee hij een voorsprong had van meer dan 200 blinds. Duda moest wel toegeven dat hij zijn enorme stack vooral aan zijn geluk te danken had.

Dit bleek gisteren ook wel, want tijdens de vierde dag wist Duda niet veel bijzonders te presteren en zag hij zijn stack gaande weg de dag steeds verder slinken. Maar, terwijl Duda zijn geluk van dag drie niet voort kon zetten tijdens dag vier, speelde een andere debutant zich in de kijker.

De uit Barcelona afkomstige Samuel Rodrguez speelt een thuis wedstrijd en wist tijdens dag vier op te klimmen tot de nieuwe chip leader. Rodriguez had nog nooit mee gedaan aan een groot toernooi, maar besloot mee te doen aan een satellite met een buy in van €100 voor het EPT Main Event van Barcelona omdat het event in zijn thuisstad wordt gehouden.

Deze investering heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Op het moment van schrijven is hij al zeker van een prijsbedrag van €24.900 en dit kan eigenlijk alleen maar meer worden of er moeten hele rare dingen gaan gebeuren vandaag. Rodriguez begon de vierde dag van het Main Event met de op één na grootste stack, alleen Duda stond boven hem op de ranglijst.

Hij startte de dag met 1,4 miljoen chips en had geen goede start. Tijdens de eerste paar blind rondes verloor Rodriguez 400.000 chips en zag het er even naar uit dat hij misschien dag vier niet zou overleven. Maar, Rodriguez kreeg wat later op de dag eindelijk goede kaarten en wist zelfs een paar spelers uit te schakelen. Vanaf dat moment bleef het goed gaan Rodriguez en hij wist met een stack van 5.330.000 chips de dag af te sluiten als de chip leader.

 

Tagged with: