Team PKR prof Marc 'Wasmini' Bariller

August 27, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Zo eens in de zoveel tijd schenken we op deze site aandacht aan één van de minder bekende poker spelers die een contract hebben bij één van de grote online poker rooms. Deze keer staat het spotlicht op de voor Team PKR spelende Franse poker prof Marc Bariller, die online beter bekend is onder zijn nick name “Wasmini”. Bariller Maakt alweer een tijdje deel uit van het prof poker team van PKR Poker, maar is waarschijnlijk, vooral voor de Nederlanders, de minst bekende naam in het lijstje van PKR spelers, waar ook bijvoorbeeld Jake Codyen Vladimir Geshkenbein onder contract staan.

Bariller is de tweede Fransman die voor team PKR speelt, zijn goede vriend Adrien Allain ging hem voor bij PKR. Gezien zijn afkomst is het natuurlijk niet vreemd dat Bariller met name in eigen land een redelijke bekendheid heeft opgebouwd. Helaas heeft hij nog geen echt grote toernooien gewonnen, dus buiten de Franse grenzen klinkt zijn naam nog wat minder bekend.

Toch hebben ze er bij PKR alle vertrouwen in dat Bariller een hoop in zijn mars heeft. Wat natuurlijk wel blijkt uit het feit dat Bariller een contract aangeboden heeft gekregen om bij Team PKR te komen spelen. Bariller is al sinds 2007 actief op PKR en hij wist in een periode van slechts een paar maanden zijn bankroll op de site uit te bouwen van een paar cent tot een paar duizend dollar.

Langzaam maar zeker werd hij steeds beter in het spel en kregen ook de mensen van PKR hem in de gaten. Inmiddels had Bariller al zo’n $75.000 bij elkaar gespeeld door het winnen van verschillende PKR toernooien en niet lang daarna kreeg hij zijn contratc aangeboden. Maar, bariller is niet alleen van het online poker, ook tijdens live toernooien staat hij zijn mannetje.

ook al heeft de fransman nog nooit een groot live toernooi gewonnen, hij heeft toch zeker een paar goede prestaties geleverd. Zo werd hij zesde tijdens het Main Event van PKR Live III en wist hij ook te cashen tijdens het APT van Manilla en het APT van Macau. Daarnaast wist Bariller al twee keer te cashen tijdens het Main Event van de World Series of Poker, dus dat hij kan pokeren heeft hij al wel bewezen.

Tagged with: