Meer poker toernooi tips

August 30, 2012 Posted in Poker Tips by

Vorige week zijn we begonnen met het geven wat poker tips voor het spelen van poker toernooien en dan niet specifiek tips hoe welke hand te spelen, maar meer tips die je in algemenere zin kunnen helpen bij het spelen van een poker toernooi. Aan het eind van het artikel van vorige week kondigden  we ook al aan dat we deze week verder zouden gaan met wat meer poker tips voor het spelen van toernooien. Zoals we vorige week is het herkennen van verschillende spelen van belang als je verder wilt komen in grotere toernooien.

Ook hebben we gezien dat het slim is om trouw te blijven aan je eigen speelstijl. Hoewel je natuurlijk wel wat variatie in je spel moet aanbrengen, moet je niet ineens op een manier gaan spelen waar je je eigenlijk niet prettig bij voelt. Dus, variatie is goed, maar blijf wel dicht bij jezelf. Dit klinkt misschien een beetje als een zelfhulp boek, maar laten we het even uitleggen.

Een vraag die veel mensen stellen is of ze agressiever of juist tighter moeten spelen aan het begin van een toernooi. het antwoord hierop is dat je bij je eigen speelstijl moet blijven, maar tegelijkertijd op je tegenstanders moet inspelen, zoals we hierboven eigenlijk al zeiden. Feit is dat de meeste spelers wat losser zullen spelen als de blinds nog laag zijn, ze zullen wat vaker callen een een flop kijken.

Dit is belangrijk om te onthouden en je kunt hier natuurlijk goed op inspelen als je dat weet. Als je dit weet, zijn er een paar dingen die slim zijn om te doen, onafhankelijk van de speelstijl die je normaal hanteert. Omdat je weet dat spelers wat losser zullen spelen aan het begin van een toernooi, dus ook ongeacht hun speelstijl, moet je niet hetzelfde gaan doen als zij, maar hier wel op inspelen.

Probeer dus de blinds wat minder vaak te stelen dan dat je normaal doet, je zal vaker een call krijgen aan het begin van het toernooi. Call ook wat vaker een raise dan dat je normaal zou doen, over het algemeen zullen de handen waarmee geraised wordt lager zijn. En volgens hetzelfde principe is het dus ook slim om wat vaker een reraise te doen.

Als de blinds hoger beginnen te worden zullen veel spelers wat tighter gaan spelen. Bij latere blinds is het aan te raden dus juist het tegenovergestelde te doen. Dus, vaker de blinds stelen en minder vaak callen en reraisen.

Tagged with: