ISPT strikt Sam Trickett

September 1, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Al een aantal maanden kunnen we je zo af en toe wat melden over het prestigieuze International Stadium Poker Tour event dat gepland staat voor mei volgend jaar in het Wembley stadion in Londen. De ISPT is een gigantisch project van de Tatie groep uit Frankrijk die eerder ook al gelinkt werden aan de mogelijke overname van Full tilt Poker. Deze overname ging uiteindelijk niet door, maar de International Stadium Poker Tour bleef nog wel op de agenda staan. Uiteindelijk is het de bedoeling om meerdere van deze toernooien per jaar te gaan geven, waarbij er steeds een groot stadion in een ander land als toernooi lokatie zou moeten dienen.

Tot nu toe is er nog weinig terecht gekomen van een echte tour, maar het ziet er wel naar uit dat het gigantische toernooi in Wembley volgend jaar toch echt plaats zal gaan vinden. Er is al veel kritiek geuit op het plan van de Tapie groep  om in Wembley het grootste poker toernooi ooit te gaan organiseren, maar het lijkt er steeds meer op dat het toch echt zal gaan gebeuren volgend jaar.

Het feit dat we de ISPT toch zeker serieus moeten nemen blijkt wel uit het feit dat de organisatie niemand minder dan Sam Trickett heeft gestrikt voor deelname aan het toernooi, terwijl eerder al bekend was gemaakt dat ook Michael ‘The Grinder’ Mizrachi deel zal gaan nemen aan dit gigantische toernooi. Trickett is de meest succesvolle Britse poker toernooi speler ooit, met een totale toernooi opbrengst van meer dan 16,4 miljoen dollar.

Het hele gebeuren zal plaats moeten gaan vinden op 13 mei. Het is bedoeling dat er in totaal 30.00o spelers zich in kunnen gaan schrijven voor dit toernooi. de buy in zal $6.000 gaan bedragen met de mogelijkheid om nog een add on of rebuy te doen van nog eens $6.000.

De eerste schifting zal online gaan gebeuren. in totaal zullen 90% van de spelers online af gaan vallen om uiteindelijk tot een totaal van 3.000 spelers te komen die op het veld van het Wembley stadion uit zullen gaan vechten wie er vandoor zal gaan met de hoofdprijs. De verwachting is dat de totale prijzenpot uit zal gaan komen boven de 20 miljoen dollar, dus er zal zeker iets zijn om voor te spelen.

Tagged with: