Ook Partypoker dacht over overname Full Tilt Poker

September 6, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Een paar weken geleden is bekend geworden dat PokerStars de geplaagde online poker room Full Tilt Poker heeft overgenomen. Nu is bekend gemaakt dat ook het bedrijf achter Partypoker, Bwin.party een serieuze kandidaat is geweest voor de overname van Full Tilt nadat gebleken was dat de Franse investeringsmaatschappij Tapi, die in eerste instantie Full Tilt over zou gaan nemen, de deal niet rond kreeg. De Tapi groep richt zich op het moment volledig op de organisatie van het grootste poker toernooi ooit, dat volgend jaar mei in het Wembley stadion plaats moet gaan vinden.

Afgelopen week werden de details bekend gemaakt van de samenvoeging van de Bwin en Partypoker en werd ook de strategie voor de komende periode toegelicht door het nieuwe management van de gefuseerde poker netwerken. Tijdens deze presentatie werd ook bekendgemaakt dat Bwin en Partypoker tijdens de fusie gesprekken hebben gekeken naar een eventuele overname van Full Tilt Poker.

Vanaf het moment dat bekend werd dat de Tapi groep niet door zou gaan met de overname van Full Tilt Poker kwam de geruchtenmachine op gang en werden verschillende grote online poker rooms en poker netwerken in verband gebracht met een eventuele overname van Full Tilt Poker. Met name PokerStars en Partypoker kwamen in deze geruchten vaak naar voren als de meest aannemelijke en waarschijnlijke kanshebbers.

Uiteindelijk bleek het dus PokerStars en niet Partypoker te zijn die Full Tilt over heeft genomen. lange tijd was het onduidelijk of Partypoker ├╝berhaupt interesse had getoond in full Tilt, maar nu is dus gebleken dat zij het zeer serieus overwogen hebben. Maar, naa afweging van de positieve en negatieve punten van een eventuele overname werd toch besloten om van een overname af te zien.

Een overname bleek te complex voor Partypoker. In de tussentijd heeft PokerStars dus Full Tilt overgenomen en zij zijn hard op weg om de site weer de lucht in te krijgen. Inmiddels zijn er al vier betalingen gedaan aan de Amerikaanse justitie en de hoop en verwachting is dat Full Tilt Poker niet later dan op 6 november van dit jaar weer online beschikbaar zal zijn. Alle spelers die nog tegoeden hadden staan op hun Full Tilt account kunnen deze dan ook weer opnemen.

Tagged with: