Nieuwe aanklacht tegen top Full Tilt

September 12, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Er is weer buitenlands poker nieuws te melden rond de rechtszaak tegen de top van Full Tilt poker. De drie grote namen achter FullHoward-Lederer-en-Christopher-Ferguson Tilt Poker, Ray Bitar, Chrid “Jesus” Fergeson en Howerd Lederer werden al verdacht van het runnen van een illegaal gok netwerk in de verenigde Staten en het verduisteren van tegoeden van Full Tilt Poker. Nu heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie de aanklacht uitgebreid met een aantal andere punten. Hierdoor moet het mogelijk worden om zaken die met het illegaal verkregen geld zijn gekocht terug te vorderen. In dezelfde week dat dit bekend werd, werd ook bekend dat de herlancering van Full Tilt onder de vlag van PokerStars op schema ligt.

Kort na Black Friday ging Full Tilt Poker voorgoed uit de lucht en konden spelers die nog tegoeden hadden staan op hun account bij de geplaagde online poker room fluiten naar hun geld. Al vrij snel bleek dat Full Tilt niet alleen in strijd gehandeld had met de Amerikaanse wetgeving, maar dat er ook een verregaande fraude was waarbij de top van het bedrijf zich verrijkte ten koste van de getroffen leden van Full Tilt.

In de nieuwe aanklacht, die afgelopen maandag 10 september werd ingediend, is onderzoek gedaan naar bankrekeningen, cheques en andere financiĆ«le transacties om te bepalen of illegale fondsen werden gebruikt om verschillende dingen aan te schaffen, zoals: huizen, auto’s, renovaties, meubels, pensioenen enzovoorts.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie gaat nu proberen om deze bedragen terug te eisen van de verdachten en daarnaast zullen ook de proceskosten op de verdachten verhaald gaan worden. De bedragen die terug gevorderd gaan worden zijn zeker niet misselijk. De bedragen die na de eerste berekeningen van het OM naar boven zijn gekomen, zijn tot nu toe als volgt: Howard Lederer: $42,5 miljoen; Chris Ferguson: $42 miljoen en Ray Bitar: $40,8 miljoen.

Deze eisen komen dus nog bovenop de aanklachten van bankfraude, witwassen, samenzwering en nog een aantal anderen die al waren aangespannen tegen de verdachten. De beide poker profs Ferguson en Lederer waren al niet echt populair meer in de poker wereld, maar nu deze bedragen bekend zijn gemaakt is de kans nihil dat zij ooit nog vergeven zullen worden door hun collega’s en betekend dit waarschijnlijk de definitieve ondergang van twee van de grootste poker spelers van de afgelopen jaren.

Tagged with: