Wat tips voor het spelen van Soko poker

September 16, 2012 Posted in Poker Tips by

Soko poker is één van de minder bekende vormen van poker, maar wordt toch door best een redelijk aantal online poker roomsSoko hand aangeboden. daarom is het misschien een goed idee eens wat beter naar dit spel te kijken en wat poker tips te geven voor het spelen van Soko poker. Soko is een variant van 5 Card Stud poker en wordt ook op precies dezelfde manier gespeeld. Het enige verschil tussen deze twee poker varianten is dat Soko, naast de standaard poker hand combinaties nog twee extra handen kent, namelijk een straat en flush van 4 in plaats van 5 kaarten.

Deze 4-Card Flush en 4-Card Straight verslaan een Pair, maar worden verslagen door Two pair. Hierbij moet overigens ook opgemerkt worden dat er geen 4-Card Straight of Royal Flush bestaat in Soko. De Straight en Royal Flush bestaan nog steeds alleen uit 5 kaarten, niet uit 4. Natuurlijk gelden ze wel als een gewone Flush, mocht je een Straight Flush krijgen met vier kaarten.

Soko is een spel dat voornamelijk gespeeld wordt in de Scandinavische landen en de naam is afgeleid van het Finse woord voor check. Net als Omaha wordt Soko meestal gespeeld in een pot limit format, maar er zijn ook limit en no limit games beschikbaar. Het is bij Soko, meer nog dan bij andere vormen van poker, van groot belang dat je goed op de hoogte bent van de hand rankings en de odds. Daarbij is een tight agressive speelstijl bij Soko belangrijker bij Soko dan bij welke andere poker vorm dan ook, omdat tegenstanders alleen in zeldzame gevallen de juiste odds voor een draw bieden.

Daarom is het bij deze vorm van poker van groot belang dat je alleen de beste handen speelt en de meeste anderen laat gaan, tenzij je natuurlijk vermoedt dat je tegenstander een pot probeert te stelen. Als je op de Flop een live aas met een live kicker hebt, is het aan te raden een bet te maken om te kijken of de pot op kunt pikken, maar als je een raise krijgt is het ook wijs om meteen te folden. Verder zijn alle pocket pairs in welke positie dan ook goed te spelen. Ben bereid om kleine raises te maken en te callen met medium pairs. Pas op met kaarten als K-J of K-Q. In late positie zijn ze wel te spelen, maar als iemand voorop een raise heeft gemaakt is het aan te raden te folden.

 

Tagged with: