WCOOP prop bets pakken mogelijk slecht uit voor ElkY

September 18, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De World Championship of Online Poker die op het moment bij PokerStars wordt gespeeld nadert zijn einde. Er zijn nog maar een paarElkY  prop bet toernooien te gaan en dan kunnen we weer de stand op gaan nemen van de WCOOP van dit jaar. Hoewel de WCOOP nog niet ten einde is, ziet het er naar uit dat Bertrand “ElkY” Grospellier nu al een verliezer zal zijn tijdens deze editie van de WCOOP en dat hij deze WCOOP waarschijnlijk ook niet zo snel zal gaan vergeten. ElkY heeft namelijk drie prop bets lopen met zijn collega poker prof Eugene Katchalov en het ziet er naar uit dat hij alle drie bets zal gaan verliezen.

Poker profs sluiten regelmatig prop bets met elkaar. Een prop bet of proposition bet is een weddenschap waarbij een speler een bepaalde prestatie moet leveren en wanneer dit niet lukt moet hij of zij hier een geld bedrag of, eigenlijk in de meeste gevallen, een andere tegenprestatie tegenover zetten. Zo wedde Phil Ivey een jaar of twee geleden met Tom Dwan dat hij wel een jaar zonder vlees zou kunnen. Ivey wist dit echter maar een paar ween vol te houden en moest de bet dus afkopen.

Nu hebben Grospellier en Katchalov dus ook drie prop bets gesloten rond hun prestaties tijdens de WCOOP en de tegenprestaties die geleverd moeten worden door de verliezer zijn niet misselijk. Zo hebben de Fransman en Oekraïner de deal gesloten dat degene die aan het einde van de WCOOP de laagste positie op de ranglijst inneemt, een interview moet geven in de taal van de ander.

ElkY kan het beste maar alvast een cursus Oekraïens gaan doen, want op het moment staat Katchalov 6de op de ranglijst en ElkY 123ste en dat gaat de Fransman niet meer inhalen. Maar, ook bij de andere twee bets heeft ElkY een achterstand die hij eigenlijk niet meer in kan halen. Tenzij ElkY nog een flinke slag maakt is hij ook degene die het minste geld verdient en zal hij dus de 1300 km tussen Cannes en San Remo op de fiets af moeten leggen.

De laatste prop bet wordt verloren door degene die de minste cashes heeft en ook deze bet gaat Grospellier waarschijnlijk verliezen. Mocht hij deze ook verliezen dan zal hij naast het interview en de fietstocht ook nog eens 1.000 keer moeten opdrukken in 24 uur tijd. Wij wensen hem sterkte.

Tagged with: