ISPT gaat alleen door bij 15.000 deelnemers

September 20, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Het begint steeds onwaarschijnlijker te worden dat de International Stadiums Poker Tour, die voor volgend jaar mei gepland staat enispt_logo het grootste poker toernooi ooit moet gaan worden, ook daadwerkelijk door zal gaan. Eigenlijk al vanaf het eerste moment dat dit toernooi, dat in Wembley Stadium in Engeland gehouden zou moeten worden, werd bekend gemaakt waren er een hoop sceptische reacties vanuit de poker wereld en ook daarbuiten. Nu heeft het hoofd marketing van de ISPT in een interview gezegd dat de ISPT niet door zal gaan als er minder dan 15.000 inschrijvingen zullen zijn voor het toernooi en dat is natuurlijk nogal een statement.

Het rommelt eigenlijk al vanaf het begin bij de organisatie van de IPT, die overigens ook verantwoordelijk is – of eigenlijk was – voor de Partouche Poker Tour. Vorige week konden we nog melden dat er een einde is gekomen aan de Partouche Poker Tour na onduidelijkheid over de gegarandeerde prijzenpot.

Kort gezegd kwam het er op neer dat de deelnemers aan een Partouche toernooi de verwachting hadden voor een bepaald bedrag te zullen spelen, aangezien dat de aangekondigde gegarandeerde prijzenpot was. Later weigerde Partouche, ondanks bewijzen, toe te geven dat er een garantie was gegeven over de hoogte van de prijzenpot en besloot daarop helemaal te stoppen met het organiseren van de Partouche Poker Tour.

Ook bij de ISPT is de organisatie dezelfde fratsen aan het uithalen. Toen het toernooi werd aangekondigd was er spraken van een gegarandeerde prijzenpot van 30 miljoen euro, maar dit werd al snel bijgesteld naar 20 miljoen euro. Nu zijn ze ook weer op dit bedrag terug gekomen en werd er gesproken van een “geschatte” 20 miljoen en op het moment wordt er zelfs gezegd dat deze 20 miljoen het totaal bedrag is van alle toernooien die deel uitmaken van de ISPT, dus niet alleen de prijzenpot van het Main Event, maar ook alle side events.

Ondanks het feit dat de organisatie klinken de namen heeft weten te strikken zoals Patrik Antonius, Michael Mizrachi en Sam Trickett, begint het er steeds meer op te lijken dat de critici van het eerste uur gelijk gaan krijgen en dat de ISPT, wat het grootste poker toernooi ooit moet gaan worden, er nooit zal gaan komen. Hoewel dit natuurlijk ook wel weer jammer zou zijn. Wij houden je in elk geval op de hoogte.

 

Tagged with: