Tegoeden Full Tilt begin november eindelijk op te nemen

September 25, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

na meer dan een jaar van problemen en onduidelijkheid is het begin november dan eindelijk zover. Vanaf 6 november gaat de nieuwefull tilt pokerstars site van Full Tilt Poker online onder de vlag van PokerStars en kunnen alle spelers buiten de Verenigde Staten eindelijk de tegoeden die zij  nog op hun Full Tilt Poker account hadden staan weer gebruiken of opnemen. Ook de Amerikaanse spelers zullen binnenkort bij hun geld kunnen, maar zij zullen daar iets meer toeren voor uit moeten halen. Hiermee lijkt er eindelijk een einde te komen aan één van de meest zwarte pagina’s in de geschiedenis van het online poker.

nadat Full Tilt op Black Friday werd binnen gevallen en op zwart werd gezet door de Amerikaanse justitie, ging het snel bergafwaarts met Full Tilt. Een paar weken na Black Friday vroeg de online poker room het faillissement aan en vanaf dat moment konden de duizenden spelers die nog geld op hun account hadden staan fluiten naar hun geld.

Een paar maanden geleden werd bekend dat Full Tilt werd overgenomen door PokerStars en dat één van de voorwaarden voor de overname was dat PokerStars er voor zou zorgen dat spelers hun tegoeden weer op zouden kunnen gaan nemen. Op 6 november gaat Full Tilt weer de lucht in en vanaf die datum kunnen alle spelers van buiten de Verenigde Staten weer bij hun geld.

Het verschilt per land hoe spelers weer bij hun tegoeden kunnen komen. Nederlandse spelers hoeven gelukkig geen speciale fratsen uit te halen. Zij kunnen gewoon de nieuwe software downloaden en installeren en via hun oorspronkelijke naam en paswoord inloggen op de site en zo verder spelen met hun geld of ervoor kiezen dit geld uit te laten betalen.

In andere landen waar Full Tilt geen licentie heeft, zoals Frankrijk en België, kunnen spelers hun tegoeden opnemen via de lokale site van PokerStars. Het enige land waarover nog geen duidelijkheid is, is Italië, maar ook daar wordt druk gezocht naar een oplossing voor de Italiaanse spelers.

Voor dit hele project heeft PokerStars in totaal 184 miljoen dollar gereserveerd. Dit bedrag is exclusief de Amerikaanse spelers. Zij zullen via de Amerikaanse justitie een claim moeten neerleggen voor hun geld en dit geld zal dan ook na controle door justitie betaald worden van het geld dat PokerStars en andere online poker rooms als boete hebben betaald naar aanleiding van Black Friday.

 

Tagged with: