Phil Hellmuth behaalt 13de Bracelet

October 5, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Gisteravond heeft Phil Hellmuth zijn record aantal World Series of Poker Bracelets uitgebreid to een totaal van 13. In Cannes wist hij het WSOPE Championship Event op zijn naam te zetten aan daarmee zijn record aan te scherpen. De zelfverklaarde beste Texas Holdem speler ter wereld geeft hiermee zijn critici het nakijken, nadat hij dit jaar ook al erg goed had gepresteerd tijdens de reguliere World Series of Poker in Las Vegas. Met het behalen van zijn dertiende WSOP Bracelet vestigt Hellmuth niet alleen een nieuw record, maar verstevigd hij ook zijn positie voor de WSOP Player of the Year titel die hij vorig jaar nog net aan zijn neus voorbij zag gaan.

Hellmuth staat nu dus op een totaal van 13 WSOP Bracelets en heeft daarmee een gat geslagen met zijn concurrentie op de ranglijst van spelers met de meeste WSOP Bracelets. Op deze lijst wordt Hellmuth gevolgd door poker legendes Johnny Chan en Doyle Brunson, die beiden in het bezit zijn van een ook niet onbehoorlijke 10 Bracelets per persoon.

Het is natuurlijk onnodig t zeggen dat Hellmuth erg blij was na zijn overwinning. Kort na het behalen van de Bracelet twitterde Hellmuth: “I am as high as akita (a kite) right now”. Ook de tv commentator moest toegeven dat hoewel Hellmuth af en toe een “Wally” (nerd, loser) kan zijn, hij wel degelijk een aanwinst voor de sport is.

De finale van het Main Event in Cannes werd ook een typische Phil Hellmuth avond. Voordat Hellmuth de titel kon pakken werd hij nog op de rand van tilt gebracht door het geluk van zijn tegenspelers. Toen er nog maar vier spelers over waren verloor Phil een grote pot. Kort daarna verloor hij wederom een grote pot toen Sergii Baranov een hoger paar maakte op de river. Kort daarna was het weer raak. Zowel Baranov als Hellmuth hadden een straat geflopt, maar door de schoppen vrouw op de river maakte Baranov een flush waarmee hij alsnog de hand won.

Hellmuth ging in reactie op de grond liggen en vroeg God waar zijn tegenstanders toch al hun geluk vandaan haalden. Gelukkig wist Hellmuth zich te beheersen en te herpakken. Zijn comeback begon met een vier op de flop waarmee hij trips maakte en kort daarna maakte hij met 7-3 een two pair op de river. Vanaf dat moment was Hellmuth niet meer te stuiten en moest Baranov tijdens de Heads Up zijn meerdere erkennen in de Poker Brat.

 

Tagged with: