Greg Merson wint Main Even WSOP

November 2, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De World Series of Poker van dit jaar zit er weer op, de Amerikaanse poker prof Greg Merson wist uiteindelijk als beste uit de bus te komen en heeft dus de Main Event Bracelet in de wacht weten te slepen. Merson heeft zijn titel zeker niet in de schoot geworpen gekregen. Nadat het spel met de drie over gebleven finalisten werd hervat, duurde het maar liefst twaalf uur voordat Merson de fel begeerde Bracelet en het prijs bedrag van meer dan 8,5 miljoen dollar mee naar huis kon nemen. Hiermee kende de WSOP van 2012 een erg spannend en fel bestreden einde.

De 24-jarige Merson plaatste zich aan de finale tafel met de op twee na grootste stack, waarmee hij nog steeds redelijk ver achter liep op Jesse Sylvia, die met anderhalf keer zoveel chips als de nummer twee een grote chip lead had en door velen dus ook werd gezien als de favoriet voor de Main Event titel van 2012.

Merson kende echter een goed begin aan de finale tafel en wist al vrij snel zijn chip stack flink uit te bouwen, daar kwam ook nog bij dat het Sylvia beduidend minder goed voor de wind ging. Toen de laatste drie van de negen spelers die aan de finale tafel waren begonnen over waren, had Merson dan ook de chip lead stevig in handen met een stack van 88,4 miljoen chips.

Ook Sylvia deed op zich geen slechte zaken aan de finale tafel, ook hij wist zijn chips stack uit te bouwen, ondanks een paar tegenslagen, maar kwam met zijn stack van 62,8 miljoen chips toch nog flink wat tekort voor de koppositie. de derde speler die zijn strijd om de WSOP Main Event Bracelet voort mocht gaan zetten was Jake Balsiger, die met 46,9 miljoen chips zeker genoeg had om nog een kans te maken.

Hoewel de spelers elkaar weinig gunden en er redelijk hard werd gespeeld, duurde het toch nog tien uur voordat uiteindelijk Balsiger als eerste de tafel moest verlaten nadat zijn Q-10 werd verslagen door de K-Q van Merson. De 21-jarige Balsiger won met zijn derde plek toch nog bijna 3,8 miljoen dollar.

De rede waarom het allemaal zo lang duurde was vooral omdat alle drie spelers vaak lang de tijd namen om tot een beslissing te komen. Veel mensen uit het publiek hadden hier ook commentaar op, waarmee de discussie over het invoeren van een standaard klok voor het maken van beslissingen weer wordt aangezwengeld.

Nadat Sylvia en Merson heads up kwamen, duurde het, ondanks Merson’s 3 tegen 2 chip lead, nog twee uur voordat uiteindelijk Merson als winnaar uit de bus kwam. In de laatste hand won de K-5 van Merson het van de Q-J van Sylvia nadat geen van beide spelers een hit maakte op de flop. Sylvia won met zijn tweede plaats een ook niet onbehoorlijke 5,2 miljoen dollar.

 

Tagged with: