Foutje in Partypoker Fast Forward software opgelost

November 8, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Door een fout in de software van de Fast Forward tafels van Partypoker hebben verschillende spelers de afgelopen weken de small blind over kunnen slaan bij elke volle ronde. Helaas voor mensen die deze bug nu snel uit willen gaan proberen heeft Partypoker de fout in de software inmiddels hersteld. Toch hebben waarschijnlijk een groot aantal spelers van deze bug gebruik kunnen maken voordat deze werd ontdekt. Pas nadat een Duitse poker speler eind vorige maand op het forum van pokerstrategy een bericht over deze bug postte kwam de bug aan het licht bij Partypoker, waarna er natuurlijk meteen actie werd ondernomen.

De Fast Forward tafels werden drie maanden geleden geïntroduceerd bij Partypoker. Fast Forward Poker is vergelijkbaar met Zoom en Rush poker zoals ook te spelen bij PokerStars en Full Tilt Poker. Bij Fast Forward poker worden spelers in een poule geplaatst en niet zozeer aan een tafel. Telkens als een speler zijn hand foldt wordt hij naar een andere tafel geplaatst, waardoor dus veel meer handen per uur gespeeld kunnen worden.

Hierbij worden de spelers telkens zo aan tafel geplaatst dat zij wel elke ronde zowel de small als de big blind moeten betalen. Nu blijkt dus dat als spelers net nadat zij de big blind hadden betaald op sit out klikte, zij in dezelfde groep werden geplaatst als spelers die net hun blind hadden betaald. Zij werden dan pas weer in de small blind geplaatst als zij de big blind weer hadden betaald, maar als je meteen na het betalen van de big blind weer op sit out klikte, hoefde je dus eigenlijk nooit de small blind te betalen.

De persoon die de melding maakte op het forum van pokerstrategy, slevink23, liet resultaten zien waarbij hij in een sessie van 400 handen slechts 3 keer de small blind had hoeven te betalen. Dit betekend dus ook dat er spelers zijn geweest die onnodig vaak de small blind hebben moeten betalen. Partypoker is hard bezig om te onderzoeken of en hoe deze spelers eventueel achterhaald en gecompenseerd kunnen worden.

 

 

 

Tagged with: