Howard Lederer sluit deal in civiele rechtszaak Black Friday

December 24, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Afgelopen weekend heeft Howard Lederer een deal gesloten in de civiele zaak die tegen hem was aangespannen door de U.S.Howard-Lederer Attorneys Office, Southern District of New York (SDNY) naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij Black Friday. Toen bekend was geworden wat de deal precies inhield, kwamen de discussies al snel op gang op het internet en dan vooral de woede van veel voormailge Amerikaanse Full Tilt spelers, die hadden gehoopt dat Lederer eindelijk aangepakt zou gaan worden voor zijn rol in de fraude rond Full Tilt Poker. Maar, door de deal die Lederer heeft weten te sluiten komt hij er een stuk beter vanaf dan veel spelers in eerste instantie hadden gehoopt.

Lederer bleef volhouden dat hij zich er niet van bewust was dat er fraude werd gepleegd en dat hij niet bewust het geld verduisterd heeft. In zijn ogen is Full Tilt Poker altijd een legaal bedrijf gebleven. Ondanks het feit dat hij volhoudt in zijn onschuld, heeft Lederer dus toch een deal gesloten met de SDNY. Volgens de berekeningen van de SDNY heeft Lederer in de afgelopen jaren echter een bedrag van 42,5 miljoen dollar verduisterd en naar zijn privé rekening doorgesluisd.

De deal die Lederer nu heeft gesloten met de SDNY bevat een boete van 1,25 miljoen dollar. Hoewel dit natuurlijk een flink bedrag is, is dit slechts een klein gedeelte van de meer dan veertig miljoen waarvan wordt gedacht dat Lederer die heeft verduisterd. Naast de boete die Lederer moet betalen verliest hij ook twee bankrekeningen op zijn naam die een onbekend bedrag bevatten. Ook verliest hij zijn Shelby Cobra Roadster uit 1965 en de opbrengsten van in totaal drie vastgoed deals die hij maakte in Las Vegas, met een gecombineerde waarde van iets meer dan een miljoen dollar.

Dus om nou te zeggen dat Lederer er erg makkelijk vanaf komt is misschien ook wat te veel gezegd, maar de klap had zonder enige twijfel een stuk groter kunnen zijn. Wat veel mensen vooral voor het hoofd stoot, is dat nu hij een deal in de civiele zaak heeft gesloten, er waarschijnlijk ook geen strafrechtelijke zaak tegen hem zal komen. Hetzelfde zal waarschijnlijk ook het geval worden voor Chris Fergeson, wiens zaak eind januari gepland staat.

 

Tagged with: