Multi Prize Pool Poker binnenkort uitgetest

December 30, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Sinds poker dankzij de film Rounders en de overwinning van Chris Moneymaker tijdens de World Series of Poker enorm populairmpp poker geworden is in zowat alle landen van de wereld, zijn er ook steeds meer nieuwe varianten op het bekende poker spel gekomen. Er zijn altijd verschillende variaties van het spel geweest, maar zeker in de afgelopen vijftien jaar zijn er veel nieuwe en aangepaste poker vormen geïntroduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spellen als Caribbean Stud Poker of Tequila Poker. Ook zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van de toernooi structuren; denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Bounty toernooien. Nu komt daar waarschijnlijk een nieuwe toernooi vorm bij in de vorm van Multi Prize Pool Poker.

Het Multi Prize Pool Toernooi format werd een aantal jaar geleden bedacht door de Britse poker prof Roberto Romanello, die toen nog een sponsor contract had bij Full Tilt Poker. Het idee werd toen al opgepikt door Full Tilt en de software ontwikkelaars van de online poker room waren al ver op weg met de ontwikkeling van de software voor deze nieuwe toernooi vorm toen Full Tilt na het gebeuren op Black Friday de vergunning van de Alderney Gaming Commission verloor.

Nu is het enkele maanden later en het idee voor de Multi Prize Pool toernooien zal over een aantal dagen voor het eerst in de praktijk worden gebracht. Dit zal niet online gaan gebeuren, maar tijdens een live toernooi op 10 januari in de Dusk Till Dawn poker club in Nottingham, Engeland.

Bij dit eerste Multi Prize Pool toernooi kunnen spelers zich op drie verschillende niveaus inkopen voor het toernooi. De laagste buy in zal 25 pond bedragen, spelers kunnen zich ook inschrijven voor een bedrag van 50 pond en er is ook nog een derde prize pool met een buy in van 100 pond.

Alle spelers spelen vervolgens in hetzelfde toernooi en spelen allemaal voor de gezamenlijke  prijzenpot van 25 p0nd die door iedereen betaald is. Spelers die zich voor de twee hogere prize pools hebben ingeschreven, strijden daarnaast ook nog voor het geld in de potten. Dus een speler die 50 pond betaalde en tweede wordt tijdens het toernooi krijgt gewoon het bedrag voor de tweede plaats en daarnaast eveneens het bedrag voor de eerste plaats uit de 50 pond prijzenpot, hetzelfde geldt voor spelers die zich voor de hoogste prijzenpot hebben ingeschreven. Bij de twee hogere prijzen potten gaat het dus om de laatste speler die nog over is. Het is zo goed als zeker dat multi prize pool poker zeer binnenkort ook online te spelen zal zijn.

Tagged with: