Nominaties voor de European Poker Awards bekendgemaakt

January 7, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Aan het begin van het nieuwe jaar worden al een paar jaar de European Poker Awards uitgereikt en nu zijn alvast de nominaties vooreuropean_poker_awards de acht verschillende categorieën bekendgemaakt. De European Poker Awards worden nu al een paar jaar uitgereikt en zij zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze prijzen in de poker wereld. In november meldden we op deze site al dat iedereen die in  poker geïnteresseerd is zijn stem uit kon brengen op zijn of haar favoriete poker spelers voor elk van de acht categorieën. Nu zijn al deze stemmen dus verwerkt en is de lijst met nominaties bekendgemaakt.

Duizenden mensen hebben in de afgelopen maanden hun voorkeuren kenbaar gemaakt en zo een short list gecreëerd waaruit een professionele jury, bestaande uit acht personen de uiteindelijke keuze zal gaan maken. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de awards zal plaats vinden op 22 januari in de Aviation Club in de Franse hoofdstad Parijs.

De jury bestaat uit verschillende personen die actief zijn in de (online) poker wereld, uit verschillende landen. Hoewel de European Awards vooral een Franse aangelegenheid is, zijn ook twee Britse poker spelers en leden van de Hendon Mob en Poker Strategy in de jury opgenomen; te weten: Joe Beevers en Barry Carter. De overige jury leden zijn: Nic Szeremeta (bedenker en organisator van de European Poker Awards), Stephan Gollubits, Jerome Schmidt, Alexandre Dreyfus, Michael Michelin en Jesse May.

Er zullen awards worden uitgereikt in de volgende categorieën: Best Tournament Performance of 2012, in deze categorie zijn onder andere Marvin Rettenmaier en Sam Trickett genomineerd. Europe’s Leading Lady; met nominaties voor onder andere Gaelle Baumann en Liv Boerree. Internet Player of the Year, met nominaties voor Viktor Blom en Ilari Sahamies. Poker Personality of the Year, onder andere Tony G en Bertrand “ElkY” Grospellier. Rookie of the Year; onder andere Gaelle Baumann. Verder zijn daar nog de categorieën: Poker Professional of the Year, Best Poker Event en GPI Player of the Year.

Op de site van de European Poker Awards kun je de volledige lijst met nominaties terug vinden, evenals meer informatie over de jury leden. Over een week of twee weten we wie er met welke award vandoor zal zijn gegaan.

Tagged with: