Vanessa Selbst meest succesvolle vrouwelijke poker speler

January 15, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Op de Bahama’s heeft Vanessa Selbst tijdens de PokerStars Caribbean Adventure het $25.000 buy in High Roller toernooi gewonnen.vanessa-selbst Voor haar overwinning ontving Selbst een bedrag van $1.424.420. Met dit bedrag heeft Vanessa Selbst in haar nog relatief korte carrière al meer dan 7 miljoen dollar bij elkaar gespeeld tijdens verschillende live toernooien. Met dit totaal bedrag gaat zij Kathy Liebert voorbij op de all time money list voor vrouwen en mag Selbst zich nu de meest succesvolle vrouwelijke poker speler ooit noemen. De pas 28-jarige Selbst is eigenlijk nog maar aan het begin van haar carrière als professionele poker speler en is sinds twee jaar lid van Team PokerStars.

Naast haar carrière als professioneel poker speler studeert Selbst oom rechten aan de prestigieuze Yale University, waar zij zich onder andere hard maakte voor de gelijke rechten van homoseksuelen. Na het afronden van haar studie is zij van plan zich bezig te gaan houden met mensenrechten.

Selbst is met poker begonnen tijdens haar eerste jaar op de universiteit en al snel werd poker voor haar een manier om haar studie te kunnen betalen. Hoewel dit haar eerste jaren als poker speler het belangrijkste doel was, bleek zij al snel een dusdanig talent dat zij in principe haar studie niet eens nodig heeft om geld te kunnen verdienen.

In 2006 cashte Selbst voor het eerst tijdens de World Series of Poker van dat jaar. Twee jaar later won zij haar eerste WSOP Bracelet door het winnen van het $1.500 buy in Pot Limit Omaha event. Vorig jaar won Selbst haar tweede Bracelet tijdens het $2.500 buy in 10 Game Mix 6-Handed event. Daarnaast wist zij enkele andere prestigieuze internationale poker toernooien op haar naam te zetten en daar is nu dus ook de PCA High Roller titel bijgekomen.

In de afgelopen jaren is Selbst uitgegroeid tot één van de beste poker spelers ter wereld, zowel onder de vrouwen als onder de mannen. Niet alleen tijdens de internationale toernooien weet Selbst haar mannetje te staan, ook aan de high stakes cash games is zij een geduchte tegenstander en krijgt zij veel respect van de grote namen uit de poker wereld. De kans is groot dat binnen nu en een paar jaar Selbst uit zal groeien tot één van de beste en meest succesvolle poker spelers ooit.

 

Tagged with: