"Jesus" treft deal met Amerikaanse justitie

February 22, 2013 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

Er is weer nieuws te melden over de ontwikkelingen rond Full Tilt Poker. Dit keer is het Chris “Jesus” Ferguson die een deal heeftchris"jesus"ferguson gesloten met de Amerikaanse justitie om verdere vervolging te voorkomen. Na Black Friday werd al snel duidelijk dat Full Tilt Poker niet alleen illegaal online poker had aangeboden in de Verenigde Staten, maar dat er sprake was van verre gaande bankfraude en ook fraude met de rekeningen van de spelers van Full Tilt. Inmiddels zijn de meeste verantwoordelijken al veroordeeld of hebben zij een deal gesloten met justitie, onlangs nog werd bekend gemaakt dat ook Howard Lederer een deal had gesloten met justitie.

Nu heeft dus ook Chris “Jesus” Ferguson een deal gesloten met justitie. Jarenlang was Ferguson samen met Lederer één van de gezichten van Full Tilt Poker en één van de meest populaire en beste poker spelers ter wereld. Sinds het de fraude van Full Tilt echter aan het licht is gekomen behoren Ferguson en Lederer echter tot de meest gehate mensen in de poker wereld en zijn zij in veel poker rooms en bij veel toernooien niet meer welkom.

In de deal die Ferguson nu heeft gesloten, is bepaald dat Ferguson een bedrag van 2,35 miljoen dollar boete zal betalen aan justitie. Dit bedrag moet binnen 30 dagen betaald gaan worden. Daarnaast zal hij ook afzien van een bankrekening die bekend staat als de “Ferguson account”, waarop een onbekend bedrag staat. Ook zal de vijfvoudig WSOP winnaar afzien van de 14 miljoen dollar die hij naar eigen zeggen nog tegoed heeft van Full Tilt Poker.

Daarnaast is heeft Ferguson belooft dat hij niet meer zal werken voor een online poker room die niet beschikt over de juiste Amerikaanse licenties. Ondanks de deal die Ferguson nu heeft gesloten, bekend hij geen schuld. Hij zegt dat hij zich niet bewust was van het frauduleus handelen bij Full Tilt en dat hij daarom ook niet vindt dat hij iets verkeerd heeft gedaan.

Met deze regeling komt Ferguson er nog goed vanaf, want de Amerikaanse justitie claimde in eerste instantie niet minder dan $42.000.000 van Ferguson. Met de deal van Ferguson zijn de rechtszaken rond Full Tilt bijna ten einde. Allen Ray Bitar, de grote man achter Full Tilt is nog in gesprek met de Amerikaanse justitie en zal waarschijnlijk zeer binnenkort ook een deal gaan sluiten.

 

Tagged with: