WSOP Main Event Bracelet van Jerry Yang wordt geveild

March 13, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De gouden Bracelet die Jerry Yang heeft gewonnen toen hij in 2007 het Main Event van de World Series of Poker op zijn naam wist teJerry Yang WSOP zetten wordt binnenkort geveild tijdens een openbare veiling. Het is niet de eerste keer dat een WSOP Main Event winnaar zijn Bracelet verkoopt, maar het is waarschijnlijk wel de eerste keer dat dit onder dwang gaat gebeuren. Yang heeft namelijk een flinke belasting schuld van enkele honderden duizenden dollars en de Amerikaanse belastingdienst heeft onder meer beslag gelegd op zijn WSOP Bracelet om de kosten van de schuld te kunnen dekken.

De Main Event Bracelet is zeker niet het enige item dat geveild zal gaan worden, ook het diamanten horloge dat Yang voor zijn overwinning kreeg wordt geveild, evenals een aantal andere prijzige horloges en nog een andere WSOP Bracelet die Yang waarschijnlijk ooit gekocht heeft, want het Main Event van 2007 is het enige WSOP event dat Yang ooit heeft gewonnen.

Yang is één van de minst bekende WSOP Main Event winnaars van de afgelopen jaren en zijn overwinning is al jaren onderwerp van debat in de poker wereld. Yang’s overwinning in 2007, waar hij 8,25 miljoen dollar mee binnen sleepte, wordt door veel spelers in de poker wereld gezien als een soort onfortuinlijk toeval waarbij een “donkey” met veel geluk een titel bij elkaar heeft weten te boksen.

Yang was een amateur in puurste zin van het woord en wist met veel geluk met een kleine stack de finale tafel te halen. Eenmaal aan de finale tafel nam hij een hyper agressieve speelstijl aan. Hij speelde veel handen, nam veel risico’s en ging ook erg vaak all in. Waarschijnlijk deed hij dit omdat hin wel wist dat als hij het probeerde winnen door degelijk poker te spelen, hij het hoogst waarschijnlijk af zou gaan leggen tegen zijn mede finalisten.

De stratgie van Yang wierp zijn vruchten af en Yang wist al snel zijn stack uit te bouwen en uiteindelijk dus het Main Event te winnen. Het wordt wel gewaardeerd dat Yang zich na zijn overwinning niet ineens ging presenteren als een poker koning, zoals Chris Moneymaker dat bijvoorbeeld wel deed. Na zijn overwinning is Yang eigenlijk verdwenen uit de internationale poker scene. Hij gaf nog wel 10% van zijn winst aan verschillende goede doelen na zijn overwinning.

Tagged with: