Ruben Visser wint EPT Londen

March 17, 2013 Posted in Poker Toernooien by

De afgelopen weken stond Londen in het teken van twee grote live poker events, op 5 maart begon in de Britse hoofdstad de UK & Ireland Poker Tour Ruben Visseren afgelopen week streek in Londen ook nog eens het European Poker Tour circus neer. De Nederlander Ruben Visser deed goede zaken voor zichzelf tijdens het Main Event en wist dit toernooi zelfs op zijn naam te zetten. Visser is de laatste jaren een vaste waarde geworden binnen het clubje succesvolle Nederlandse poker profs. Met zijn overwinning verdiende hij niet alleen de WPT Londen Main Event  titel , maar won hij ook een geld bedrag van €687.000.

Vorige week zondag was de aftrap van alweer de negende editie van het het Main Event van het EPT van Londen en een paar honderd poker spelers van over de hele wereld betaalden de 5.250 Britse Pond die de buy in dit jaar bedroeg. Traditioneel doen de Britse spelers het meestal goed tijdens deze thuis wedstrijd, maar dit jaar was het dus de Nederlander Ruben Visser die er met de overwinning vandoor ging.

Visser kende een succesvol Main Event in Londen en sloot elke dag af met winst ten opzicht van de dag ervoor, hoewel natuurlijk ook Visser een aantal keer goed weg kwam bij gevaarlijke handen. Maar, zoals de meeste profs je kunnen vertellen, is het eigenlijk onmogelijk om een groot live toernooi te winnen zonder af en toe een keer wat geluk te hebben op het moment dat de kaarten je tegen lijken te zitten.

Door zijn goede zaken in de voorgaande dagen, kwam Visser aan de finale tafel te zitten met een stack van 3.640.000 chips, waarmee hij de op één na grootste chip stack had. Het was na aanvang van de finale tafel al snel afgelopen met de enige twee Britten die de finale tafel hadden weten te bereiken, zij waren de eerste twee slachtoffers die vielen aan de finale tafel.

Visser wist aan de finale tafel zijn stack langzaam maar zeker uit te bouwen, ondanks een paar tegenslagen. Uiteindelijk waren er nog maar drie spelers over, met Visser in de chip lead. Visser egon onderhandelingen met de overige twee spelers over een deal, waarmee de overige twee spelers uiteindelijk akkord gingen. Daarna werd het spel vervolgd en kwam Visser dus als winaar uit de bus.

 

Tagged with: