De Button spelen bij Omaha

March 21, 2013 Posted in Poker Tips by

Het is alweer een tijdje geleden dat we op deze plaats aandacht hebben besteed aan poker tips, dus is het weer een keer tijd voor. DezeButton keer kijken we specifiek naar Omaha en hoe je het beste kunt spelen als je bij dit spel een goede hand op de button weet te krijgen. Zoals de meeste poker spelers wel zullen weten is de button de beste positie van het veld, aangezien iedere speler die aan tafel zit zijn beslissingen voor jou moet maken en je dus kunt reageren op hun call of raise. Informatie is erg belangrijk bij poker en op de button heb je alle informatie die je kunt krijgen van je medespelers voordat je zelf aan de beurt bent.

Stel nu dat je een Pot Limit Omaha game aan het spelen bent en je op de button een goede hand krijgt, zoals bijvoorbeeld A,K,Q,J van twee verschillende suits of pocket azen of pocket koningen. Veel agressieve spelers zullen bij zo’n hand naar hun kaarten kijken en meteen een flinke raise maken. Hoewel dit zeker niet verkeerd is, is het in veel gevallen beter om niet meteen een flinke raise te doen vanuit deze positie.

Zeker als je tegenover een losse spelers zit is meteen een flinke raise maken niet verkeerd. in de meeste gevallen zal deze losse speler je raise callen en weet je dat je voor ligt. Maar, als je tegen een meer tight spelende speler zit of tegenover meerdere spelers, is een flinke raise misschien niet de juiste manier om de maximale winst uit je hand te halen; zeker als je er ook rekening mee houdt dat de blinds ook nog een beslissing moeten maken.

In een dergelijk situatie is het misschien slimmer om gewoon te callen. Op die manier trek je misschien ook één of beide blinds mee en wellicht raisen zij ook nog wel, waarna je flink over de top kunt komen met een grote re-raise. Zeker als je weet dat de spelers in de blinds agressieve spelers zijn, is een call de betere optie. Probeer deze techniek eens uit op één van de gratis Omaha tafels die bij alle op deze site vermelde poker rooms te vinden zijn.

 

Tagged with: