WSOP Main Event winnaar aangehouden in prostitutie zaak

March 25, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De Amerikaanse politie heeft bekendgemaakt dat zij vorige week Greg Raymer in North Carolina hebben aangehouden in verband metGreg Raymer een prostitutie onderzoek. De politie had een nep advertentie geplaatst waarin een prostituee haar diensten aanbood. Verschillende mannen reageerden op de advertentie en kwamen naar het afgesproken hotel. In totaal werden zes mannen gearresteerd, waaronder dus ook  Greg Raymer, ook wel bekend onder zijn bijnaam “Fossilman”. Raymer is vooral bekend door zijn zege tijdens het WSOP Main Event van 2004, waar hij zo’n 5 miljoen dollar mee binnen sleepte.

De 49-jarige Raymer won zoals gezegd het Main Event van de World Series of Poker in 2004 en kreeg daarmee internationale bekendheid. Hij verstevigde zijn naam in de poker wereld door het jaar erop wederom erg ver te komen tijdens het Main Event. In 2005 wist Raymer uiteindelijk de 25ste plaats te behalen en liet daarmee zien dat hij het jaar ervoor niet alleen een hoop geluk had, maar ook daadwerkelijk een goede poker speler te zijn.

Sinds zijn successen tijdens de World Series of Poker is Raymer een veel geziene speler geworden op de grote internationale poker toernooien. In de afgelopen jaren is hij uitgegroeid tot één van de bekendste Amerikaanse ambassadeurs van het poker spel en is hij ook één van de meest invloedrijke mensen in de Poker Player Alliance, de Amerikaanse poker lobby club die zich inzet voor de legalisere=ing en regulering van poker in de Verenigde Staten.

Raymer verdiende zijn bijnaam “Fossilman” door zijn hobby. Raymer is namelijk een fervent fossiel verzamelaar en heeft eigenlijk ook altijd een fossiel bij zich die hij gebruikt als card protector. Verder staat Raymer ook bekend om zijn brillen met holografische reptielen ogen.

Raymer heeft na zijn arrestatie een paar uur in de cel doorgebracht en wacht inmiddels thuis zijn rechtszaak af. Op 15 april moet Raymer samen met de andere vijf verdachten voor de rechter komen om zich te verdedigen voor deze aanklacht. Waar het in Nederland geen enkel probleem is als je een prostituee bezoekt, is dit in bijna alle Amerikaanse staten verboden en een politie actie als deze wordt vaak gebruikt in de strijd tegen illegale prostitutie.

Tagged with: