Belg wint Eureka Poker Tour in Tsjechië

March 27, 2013 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

De 21-jarige Belgische poker speler Bart Lybaert heeft gisteren in de Tsjechische hoofdstad Praag het Main Event van de Eureka PokerBart Lybaert Tour op zijn naam gezet. De Eureka Poker Tour is in 2002 opgericht door één van de bestuurders van de World Poker Tour en wordt gezien als het kleinere broertje van de European Poker Tour. Afgelopen week was Praag dus de arena voor een toernooi van de Eureka Poker Tour. De 21-jarige Lybaert speelt nog niet zo lang live poker toernooien en wist pas vorige maand zijn allereerste cash te maken tijdens een lve poker toernooi, door als 139ste te eindigen tijdens een side event van de UK & Ireland Poker Tour.

Nu heeft Lybaert dus pas zijn tweede cash in zijn live poker carrière gerealiseerd en daar meteen een flinke klapper mee gemaakt. Met zijn overwinning verdiende Lybaert €115.000 en dat is nog eens andere koek dan de 1.200 Bfritse Pond die hij won met zijn cash tijdens de UKIPT.

Lybaert speelde het hele toernooi erg tight en dus niet zonder succes. Hij had zichzelf ten doel gesteld om gewoon rustig te blijven spelen en te proberen zich niet gek te laten maken. Gelukkig voor Lybaert heeft hij dit ook goed vol kunnen houden. Na afloop liet hij dan ook weten zich fantastisch te voelen. “Dit was de eerste keer dat ik zo ver in een toernooi ben gekomen. Alles ging zoals ik wilde. Er waren geen mindere momenten. Alles ging alleen maar omhoog”

Lybaert kwam op de tweede positie aan de finale tafel te zitten, waar in totaal acht spelers plaats aan namen. Hierbij moet wel gezegd worden dat de vijf grootste stacks bijzonder dicht bij elkaar lagen. Toch vielen er al vrij snel spelers af en in de tussentijd wist Lybaert zijn stack alleen maar uit te breiden. Uiteindelijk gooide Lybaert zowel de nummer 4 als de nummer 3 van tafel en kwam hij heads up met een stack die acht keer zo groot was als die van zijn tegenstander.

Voor de heads up werd bereikt werd er nog geprobeert een deal te sluiten tussen de laatste vier en later drie spelers, maar dit liep uiteindelijk op niets uit. De heads up duurde, zoals te verwachten is met een dergelijke voorsprong niet erg lang. Uiteindelijk gingen beide spelers all in nadat zij beiden een aas hadden gehit op de flop. Helaas voor de nummer twee was zijn 3 kicker te laag voor de 10 kicker van Lybaert.

Tagged with: