Online poker docu verschijnt in juni

April 4, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het is inmiddels alweer ruim twee jaar geleden dat voor het eerst werd aangekondigd dat men bezig was met het maken van eenPoker Docu documentaire over het online poker fenomeen. De docu was al een eind op weg toen Black Friday roet in het eten gooide. De online poker industrie kreeg op die dag en de daarop volgende weken flinke klappen te verduren en gooide het initiële plot van de docu door de war. De makers zijn dan ook weer opnieuw de editing kamer ingekropen om de belangrijke gebeurtenissen van Black Friday ook in hun documentaire te kunnen verwerken. Nu is de docu dan eindelijk klaar en in juni zal de docu gepresenteerd gaan worden aan het publiek.

De documentaire film volgt de hele geschiedenis van het online poker vanaf de online poker boom in 2003 – vandaar dat de film ook eigenlijk BOOM zou gaan heten – en volgt de gebeurtenissen tot aan begin dit jaar. Door de problemen rond Black Friday hebben de documentaire makers het plot van de documentaire moeten veranderen en deze is nu meer toegespitst op Black Friday; hoe het zo’n vaart heeft kunnen lopen en wat de gevolgen waren voor de online poker industrie.

Niet alleen is het plot van de film veranderd, ook de naam is veranderd door de makers. De film zou altijd BOOM gaan heten, maar die titel is nu veranderd in: Bet Raise Fold: The Story of Online Poker. Wat niet veranderd is aan de docu, is dat de film zich zal focussen op drie online poker spelers, namelijk: Tony Dunst, Danielle Moon en Martin Bradstraat.

Natuurlijk zullen naast deze relatief onbekende spelers ook bekendere poker spelers aan het woord komen in de documentaire. Namen waarvan al bevestigd is dat zij in de poker docu te zien zullen zijn, zijn: Daniel Negreanu, Tom “durrrr” Dwan en Phil Galfond. De trailer van de film is inmiddels al te zien op youtube en de komende weken worden er ook een aantal scenes vrij gegeven die de uiteindelijke versie niet gehaald hebben.

 

 

Tagged with: