Nieuwe toernooi vorm bij start WSOP Asia Pacific Bracelet

April 10, 2013 Posted in Poker Toernooien by

De World Series of Poker is het oudste en grootste poker festival ter wereld. Het werd voor het eerst gehouden in 1970 en sindsdienWSOP Asia Pacific wordt elk jaar de WSOP gespeeld in Las Vegas. Een paar jaar geleden besloot de organisatie van de WSOP om uit te gaan breiden en werd er ook een Europese editie van de WSOP geïntroduceerd en niet zonder succes. Vorig jaar werd besloten om naast de WSOP Europe ook uit te bereiden naar Azië en Australië. Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver en werd het eerste toernooi van de WSOP Asia Pacific gespeeld in Melbourne, Australië.

Net zoals het geval is bij de WSOP Europe, is de WSOP Asia Pacific een kleinere uitvoering van de WSOP. Waar bij de originele WSOP dit jaar in totaal 56 events op het programma staan, staan er bij de WSOP Asia Pacific in totaal slechts 5 events op het programma, waaronder natuurlijk het afsluitende Main Event.

Net als bij de WSOP Europe toernooien, tellen ook de punten die behaald zijn bij de WSOP Asia Pacific toernooien mee voor de Player of the Year ranglijst van de WSOP. En ook bij de WSOP Asia Pacific kunnen spelers weer de welbekende WSOP Bracelets mee naar huis nemen als zij een event op hun naam weten te schrijven

Afgelopen week werd dus begonnen met het allereerste WSOP Asia Pacific toernooi ooit. Dit was een $1.100 buy in No Limit Holdem Accumulator toernooi. Dit is een geheel nieuwe toernooi opzet die in Melbourne dus voor het eerst werd gespeeld. Bij een Accumulator toernooi kunnen spelers zich inschrijven voor alle begin dagen. In dit geval kende het toernooi 3 start dagen. Elke speler kon zich dus voor alledrie deze dagen inschrijven.

De chips die de spelers aan het eind van elke eerste dag over hadden, werden meegenomen naar dag 2. Op deze manier kunnen spelers dus veel grotere stacks verzamelen voor dag twee en hebben zij ook een grotere kans om de tweede dag te bereiken. Mochten ze immers tijdens dag 1A van tafel worden gespeeld, dan kunnen ze alsnog proberen om op dag 1B of dag 1C het veld te overleven en toch door te kunnen naar dag 2.

Hoewel de verwachtingen voor aanvang van het toernooi wisselend waren, bleek deze nieuwe toernooi opzet wel degelijk een succes. Uiteindelijk was het Bryan Piccioli die als winnaar uit de bus kwam en dus de allereerste WSOP Asia Pacific Bracelet ooit mee naar huis mocht nemen, samen met het prijzengeld van iets meer dan $200.000.

Tagged with: