Phil Ivey wint negende WSOP Bracelet

April 15, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorige week is in de Australische stad Melbourne de eerste editie van de World Series of Poker Asia Pacific van start gegaan. Net alsPhil Ivey WSOPAPA de WSOP Europe, is de WSOP Asia Pacific een officieel onderdeel van de WSOP kalender. Er zijn punten te winnen voor het WSOP Player of the Year leaderboard en natuurlijk ontvangen de winnaars van de toernooien die deel uit maken van de WSOP Asia Pacific een officiële WSOP BRacelet. Phil Ivey wist afgelopen week in Melbourne het $2.200 buy in Mixed Event op zijn naam te schrijven en won daarmee alweer zijn negende WSOP Bracelet in zijn toch al uiterst succesvolle carrière.

Met het behalen van zijn negende WSOP Bracelet verstevigd Phil Ivey zijn naam als misschien wel de beste poker speler ooit. Hoewel er spelers zijn die meer WSOP Bracelets op hun naam hebben staan dan Phil Ivey, wordt Ivey toch gezien als de beste poker speler ooit. Dit heeft er onder andere mee te maken dat hij zijn Bracelets heeft gewonnen in een groot aantal verschillende poker disciplines en niet, net zoals Phil Hellmuth, Bracelets in één en dezelfde poker discipline; in Hellmuth’s geval Holdem.

Met het behalen van zijn negende Bracelet staat Ivey nu gelijk met poker legende Johnny Moss op de all time Bracelet lijst van de WSOP.  Samen nemen zij nu de vierde plaats in. De enige spelers met meer Bracelets op hun naam zijn: Johnny Chan en Doyle Brunson met beide 10 Bracelets en Phil Hellmuth met maar liefst 13 Bracelets.

In totaal hadden 81 spelers zich ingeschreven voor het Mixed toernooi in Melbourne. Tijdens het mixed toernooi werd er elke ronde een ander spel gespeeld, de poker varianten die aan bod kwamen waren: No Limit Texas Holdem, Seven Card Stud, Omaha Eight or Better, Razz, Pot Limit Omaha, Limit Texas holdem, Seven Card Stud Eight or Better en 2-7 Triple Draw.

Ivey had voor aanvang van het toernooi al kenbaar gemaakt dat hij dit toernooi erg graag wilde winnen en speelde een erg solide spel. Na twee dagen was het veld geslonken tot de zes finalisten, waaronder natuurlijk Phil Ivey, maar ook Daniel Negreanu wist de finale tafel te bereiken. Na een spennende finale, die via live stream te volgen was, kwam Ivey dus uiteindelijk als beste speler uit de bus en maakte hij zijn naam als beste poker speler ter wereld maar weer eens waar.

Tagged with: