iPOPS begonnen bij Titan Poker

April 24, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Drie dagen geleden is bij Titan Poker weer de iPoker Online Poer Series van start gegaan. Tot en met 5 mei zijn er weer een flink aantal toernooien te vinden bij Titan Poker in het kader van de iPOPS. De eerste paar toernooien zijn nu dus al gespeeld en het lijkt erop dat het aantal deelnemers deze keer weer een stuk hoger uit zal gaan vallen dan het aantal deelnemers tijdens de laatste iPOPS in november en december van afgelopen jaar. Toen werd er een nieuw record gezet voor de iPOPs en dit record gaat deze keer dus waarschijnlijk al sneuvelen.

Het grotere aantal inschrijvingen is voor een deel natuurlijk te danken aan de gegarandeerde prijzen pot van de iPOPS, die deze keer weer hoger is dan de vorige keer en nu 1,2 miljoen dollar bedraagt. Een bedrag dat, gezien het aantal inschrijvingen dat nu al binnen is en het verwachte aantal inschrijvingen dat op dit aantal gebaseerd is, wederom een stuk hoger uit zal gaan vallen uiteindelijk.

Vanaf dit jaar is de opzet van de iPOPS enigszins veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Dit jaar bestaat de iPOPS uit side events en zogenaamde Major Events. Zoals je kunt verwachten zijn de buy ins voor de side events wat lager dan die van de Major Events. De buy ins van de side events variëren tussen de $2 + $0,20 en $100 + $9. Terwijl de buy ins voor de Major Events variëren tussen de $20 + $2 en $350 + $20 voor het High oller event.

Bij zowel de side events als de Major Events is er een second chance toernooi aan de lijst toegevoegd. Bij deze toernooien kunnen spelers éénmalig opnieuw inkopen als hun stack onder de 990 punten valt. In beide gevallen gaat het om event #6 op de kalender. Bij de side events is dit het deepstack toernooi dat op 26 april gespeeld gaat worden en een buy in heeft van $30 + $3 en bij de Major Events is dit het deepstack event dat op 3 mei wordt gehouden en een buy in heeft van $100 + $9.

Spelers die hoog weten te eindigen tijdens de side events plaatsen zich automatisch voor een Major Event. Op de site van Titan Poker kun je voor elk toernooi zien hoeveel plaatsen er voor de Major Events te winnen zijn en natuurlijk nog veel meer informatie over de iPOPS, waaronder ook nog kwalificatie mogelijkheden buiten de side events om.

Tagged with: