EPT Berlijn afgesloten

April 29, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Afgelopen week was Berlijn de arena voor weer een editie van de European Poker Tour. Een flink aantal spelers waren vanuit heelEPT Berlijn Europa naar de Duitse hoofdstad afgereisd om deel te nemen aan één van de toernooien die in het kader van het EPT werden gespeeld. Het Main Event werd gewonnen Duitser, maar kende ook een succes voor de Nederlandse afvaardiging, met een mooie vierde plaats voor Pascal Vos. Natuurlijk werd er ook een High Roller event gespeeld en dit werd gewonnen door de Canadees Griffin Berger, die zichzelf met zijn winst een mooi verjaardagscadeau gaf. Hij was namelijk jarig op de dag dat de finale tafel van dit event werd gespeeld.

De finale tafel van het Main Event in Berlijn kende eigenlijk geen echt grote namen, iets dat in het verleden weleens anders is geweest. Of dit nu komt omdat er minder bekende spelers mee deden aan het toernooi of dat deze spelers gewoon wat minder geluk hadden is moeilijk te zeggen. Zeker is in elk geval dat de amateurs het goed hebben gedaan in Berlijn.

De Duitser Daniël Pidun won het Main Event en streek daarmee het niet onbehoorlijke bedrag van 880.000 euro op. Pidun is een hobby speler die niet onder contract staat bij een online poker room en zich af en toe inschrijft voor wat grotere live toernooien. Dat hij niet onsuccesvol is tijdens deze toernooien bewijst hij nu dus wel. De kans is dus ook zeker aanwezig dat hij zeer binnenkort alsnog een sponsor contract aangeboden gaat krijgen.

Pascal Vos hiueld met zijn vierde plaats de eer van de Nederlanders hoog in Berlijn. Hoewel hij met een short stack plaats nam aan de finale tafel, wist hij een aantal keer een all in te overleven en zo dus uiteindelijk toch nog een vierde plaats in de wacht te slepen voor zichzelf. Met zijn vierde plaats verdiende Vos toch nog een bedrag van 255.000 euro en hij kan dus tevreden naar huis terugkeren.

Griffin Berger wist zijn verjaardag flink op te leuken door de winst te pakken tijdens het High Roller event, dat een buy in had van 10.000 euro. Berger trof zeker geen gemakkelijke finale tafel, met onder andere Team PokerStars lid Max Lykov en Heads Up WSOP APAC winnaar Aaron Lim. Uiteindelijk kwam de Canadees dus als de winnar uit de bus en gaf hij zichzelf dus een verjaardagscadeau van 429.000 euro.

Tagged with: