Britse poker speler veroordeeld voor moord

May 6, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De Britse poker professional Marcus Bebb-Jones is afgelopen week in de Verenigde Staten veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moordMarcus-Bebb-Jones op zijn vrouw, nadat hij een deal had gesloten met de Amerikaanse openbaar aanklager. Marcus Bebb-Jones was vanaf 2007 tot zijn arrestatie in 2009 actief als professioneel poker speler in Groot Brittannië en was op weg om een redelijk succesvol poker speler te worden, voordat hij in 2009 werd opgepakt voor de moord op zijn vrouw Sabrina in 1997, toen het echtpaar nog in de Verenigde Staten woonde. Hoewel Bebb-Jones lange tijd zijn onschuld volhield, heeft hij nu dus toch schuld bekend en een deal gesloten met de Amerikaanse justitie.

Bebb-Jones verwierf bekendheid in de Britse poker scene toen hij in 2007 de Britse Grosvenor Grand Prix in Walsall op zijn naam wist te zetten en daarmee een bedrag won van 90.000 pons, zo’n 184.000 dollar. In de jaren daarna bleef Bebb-Jones goede resultaten behalen tijdens verschillende Britse live toernooien en wist hij ook een aantal toernooien te winnen. Hij was op weg om één van de meer succesvolle poker spelers van Groot Brittannië te worden op het moment dat hij in 2009 door de Britse politie werd gearresteerd voor de moord in 1997.

In de jaren negentig runde Marcus Bebb-Jones samen met zijn vrouw een hotel in de Amerikaanse staat Colorado, totdat een medewerker van het hotel in 1997 Sabrina Bebb-Jones als vermist opgaf. Volgens Marcus hadden hij en zijn vrouw ruzie gekregen tijdens een dagje uit samen en heeft hij haar sindsdien niet meer gezien.

Er volgde een zoektocht, maar zonder enig resultaat. Al die tijd bleef Marcus volhouden dat zijn vrouw hem en hun zoontje – die op dat moment nog een peuter was – had verlaten. In 1998 keerde Marcus terug naar Engeland en dacht dat daarmee de zaak gedaan was. In 2004 werd de schedel van Sabrina echter gevonden in een natuurpark en na grondig onderzoek werd in 2009 Marcus Bebb-Jones in zijn Engelse huis aangehouden voor de moord op zijn vrouw.

Lange tijd heeft Marcus nog geprobeerd om zijn uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen, maar tevergeefs. Marcus werd toch uitgeleverd en in februari kwam dan eindelijk de bekentenis van Marcus en daarmee kwam ook de deal tot stand. in ruil voor zijn bekentenis hoeft Marcus nu maar 20  jaar te zitten, waarmee hij een levenslange gevangenisstraf of zelfs de doodstraf ontloopt.

 

Tagged with: