Strijd om WSOP Player of the Year titel wordt spannender

June 15, 2013 Posted in Poker Toernooien by

In Las Vegas is de World Series of Poker flink op weg, inmiddels is een derde van het totaal aantal toernooien gespeeld en zijn dus ookwsop de punten voor het Player of the Year klassement die bij deze toernooien verdeeld. Met een derde van de toernooien afgerond, is dit misschien een goed moment om een eerste blik te werpen op de strijd om de Player of the Year titel. Vorig jaar bleef het erg lang spannend wie de titel in de wacht zou slepen. Ben Lamb en Phil Hellmuth zaten steeds erg dicht bij elkaar en uiteindelijk werd pas tijdens de WSOP Europe duidelijk dat Ben Lamb als winnaar uit de bus zou komen.

Of het dit jaar weer zo spannend gaat worden als vorig jaar, is nu nog niet te zeggen, maar het begint er wel op te lijken dat het ook dit jaar een spannende strijd zal gaan worden om de WSOP Player of the Year titel. Dit is ook het eerste jaar dat de WSOP Asia Pacific werd gehouden en net als bij de WSOP Europe tellen ook de punten die behaalt werden tijdens de Aziatische editie van de WSOP mee voor de WSOP Player of the Year lijst.

Mede door zijn goede resultaten tijdens de WSOP Asia Pacific wordt de Player of the Year lijst eigenlijk al sinds de start van de WSOP, twee weken geleden, aangevoerd door Daniel Negreanu. Met een totaal van 427.15 punten heeft Negranu nog steeds een flinke voorsprong op de nummer twee Benny Chen, die 300 punten heeft. Maar, zoals we uit voorgaande jaren weten, wil dit nog niks zeggen.

Hoewel Chen en Negreanu al een paar dagen met z’n tweeën bovenaan staan, zijn er de afgelopen dagen toch flink wat veranderingen geweest in de Player of the Year lijst. Zo zijn er zeven nieuwe spelers de top 20 binnengekomen en kent de lijst sinds een paar dagen ook een nummer drie in de persoon van Mark Radoja.

Radoja schoot omhoog op de ranglijst door zijn winst tijdens het $10.000 buy in Heads Up Championship, waarmee hij zijn tweede WSOP Bracelet, $331.190 en 292.50 punten voor de Player of the Year ranglijst won. Ook de nummer twee van dit toernooi Donald Nguyen deed goede zaken voor de Player of the Year ranglijst. Met zijn tweede plek verdiende hij 214.13 punten, waarmee hij op de 19de plek de top 20 binnenkomt.

Tagged with: