Dan Kelly maakt indruk tijdens WSOP

June 24, 2013 Posted in Poker Toernooien by

In Las Vegas is de World Series of Poker nog steeds in volle gang. De afgelopen dagen zijn er weer flink wat Bracelets uitgedeeld aanDan_kelly zowel bekende als minder bekende spelers. Zo wist Erick Lindgren eindelijk weer eens een toernooi op zijn naam te zetten en won daarmee tevens zijn tweede WSOP Bracelet. Ook de Belg Michael Gathy deed goede zaken voor zichzelf tijdens deze WSOP, hij won, net als Lindgren, afgelopen week ook zijn tweede Bracelet. Maar, ondanks deze Bracelet regen, zijn de meeste ogen toch gericht op Dan Kelly. Kelly heeft misschien nog geen Bracelet gewonnen dit jaar, maar lijkt wel op weg om een nieuw WSOP record te gaan vestigen.

De 24-jarige Amerikaan speelt al een aantal jaar op hoog niveau poker en heeft in de laatste jaren een goede naam voor zichzelf opgebouwd, ook online. Sinds Black Friday woont Kelly daarom ook niet meer in de Verenigde Staten, maar is hij verhuist naar Australië, vanwaar hij de online poker tafels onveilig maakt. Ook is hij één van Doyle’s 10, het prof team van de Doyle’s Room online poker room.

Hoewel hij al sinds 2007 actief is in het internationale toernooi circuit, kreeg Kelly in 2010 pas echt bekendheid toen hij zijn eerste WSOP Bracelet in de wacht wist te slepen. Vanaf dat moment wist hij verschillende grote internationale toernooien op zijn naam te zetten, zowel online als live. In de afgelopen jaren deed hij ook goede zaken tijdens de WSOP. In 2011 wist hij vijf keer in de prijzen te vallen, waarvan 1 finale tafel en vorig jaar kwam hij ook twee keer in het geld.

Deze goede resultaten in de afgelopen jaren laten al zien dat Kelly geen eendagsvlieg is en nu is hij zelfs op weg om een nieuw WSOP record te gaan zetten. we zijn nu op ongeveer twee derde van alle toernooien die dit jaar gespeeld zullen gaan worden tijdens de WSOP en het is Dan Kelly al bij acht verschillende toernooien gelukt om in de prijzen te vallen.

Op het moment staat het record van de meeste WSOP cashes in één seizoen op naam van de Russische speler Konstantin Puchov, die vorig jaar maar liefst 11 keer in de prijzen wist te vallen, waarvan twee finale tafels. Die twee finale tafels heeft Kelly nu al in zijn zak zitten en hij hoeft dus nog maar drie keer in de prijzen te vallen om het oude record te evenaren. Als we kijken naar zijn vorm en het aantal toernooien dat Kelly nog gaat spelen tijdens deze WSOP, is de kans zeer groot dat het record van vorig jaar en dit jaar al aan zal gaan.

 

 

Tagged with: