One Drop toernooi WSOP ten einde

July 1, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Het speciale One Drop High Roller toernooi van de World Series of Poker is ten einde en de Amerikaanse poker prof Anthony Gregg isTonyGreggwinsOneDropHighRoller als winnaar uit de bus gekomen. Gregg is misschien niet de meest bekende poker speler, maar is in het poker wereldje zeker een bekende naam die al vele successen heeft behaalt tijdens live toernooien. Zo wist hij vorig jaar nog een World Poker Tour titel op zijn naam te zetten en heeft hij vooral online zijn sporen verdient. Om tot de zege te komen moest Gregg zich door het grootste high roller veld ooit heen werken om de hoofdprijs van 4,8 miljoen dollar binnen te slepen.

Het One Drop toernooi van dit jaar was een goedkopere editie van het speciale Big One for One Drop toernooi van vorig jaar. Toen bedroeg de buy in maar liefst een miljoen dollar en werd het toernooi en de grootste prijs ooit tijdens een WSOP gewonnen door Antonio Esfandiari. Dit jaar was de buy in een stuk lager, maar met een buy in van $111.111 nog steeds één van de hoogste buy ins ooit voor een poker toernooi.

Net als vorig jaar ging ook dit jaar weer een gedeelte van de opbrengst van het toernooi naar de One Drop organisatie van de Cirque du Soleil eigenaar Guy LaLiberté. Deze organisatie zet zich in voor zoet water voorzieningen in derde wereld landen, met name in Afrika. Dit jaar werd er meer dan een half miljoen dollar opgehaald voor deze organisatie.

Door de hoge buy in vorig jaar, waren het met name zakenmensen die zich in hadden geschreven voor het toernooi, evenals een aantal poker profs. Dit jaar hadden veel meer poker profs zich ingeschreven en was het veld met 166 spelers niet alleen een stuk groter, maar door het grote aantal poker profs ook een stuk zwaarder dan vorig jaar.

Door het grote aantal inschrijvingen gaat deze editie van het One Drop toernooi de boeken in als het grootste High Roller event ooit. Het speciale event van vorig jaar was geen officieel high roller event, dus tot zo ver was het GuangDong Asia Millions Main Event het grootste high roller event met de grootse high roller prijzenpot.

Het GuangDong Asia Millions Main Event had een buy in van $130.000 en dus een hogere buy in dan het One Drop event, maar omdat er maar 71 spelers aan meededen en er 54 re-buys werden gedaan, lag het uiteindelijke totaalbedrag lager dan bij het One Drop toernooi, dat met een prijzenpot van $17,9 miljoen zo’n twee miljoen dollar meer in de pot had zitten.

 

Tagged with: