Brunson toch aanwezig tijdens WSOP

July 3, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Na maanden van twijfel en onduidelijkheid, heeft poker legende Doyle Brunson toch besloten om dit jaar deel te nemen aan de Worlddoyle Series of Poker. Een paar maanden geleden liet Doyle via zijn blog weten dat hij er over zat te denken om op te gaan houden met het spelen van grote live toernooien. Brunson, die op 10 augustus van dit jaar zijn 80ste verjaardag zal vieren, kampt de laatste jaren met zijn gezondheid en naar eigen zeggen werden de lange uren spelen die een toernooi met zich mee brengen hem te veel. Kort na dit bericht liet hij echter weten nog niet zeker te zijn of hij echt niet meer deel zou gaan nemen aan de WSOP van dit jaar.

Nu hebben we dus eindelijk antwoord gekregen op deze vraag, want Doyle had zich ingeschreven voor event #55, het $50.000 buy in Poker Players Championship. Toen hij op de vloer van het toernooi verscheen, nadat hij zich had ingeschreven, waren veel spelers en toeschouwers blij verrast om de levende legende toch in actie te zien tijdens de WSOP.

Zoals we eerder al op deze site schreven, zou het ook het einde van een tijdperk betekenen wanneer Doyle daadwerkelijk besluit om niet meer deel te nemen aan de WSOP. Doyle behoorde tot de groep Texaanse spelers die het spel Texas Holdem naar Las Vegas bracht en het spel later over de hele wereld populair maakte met zijn boek Super / System. Ook was hij de eerste en één van de weinige spelers die het Main Event van de WSOP twee keer achter elkaar wist te winnen.

Helaas is op het moment van schrijven ook bekend dat Doyle inmiddels uit het toernooi is gespeeld. In totaal hadden 132 van de beste poker spelers ter wereld zich ingeschreven voor het Poker Players Championship. Doyle heeft uiteindelijk de 53ste plaats weten te behalen en dat is zeker geen schande voor iemand die binnenkort zijn 80ste verjaardag gaat vieren.

Of Doyle zich voor nog meer toernooien in zal gaan schrijven tijdens deze WSOP heeft hij nog niet bekend gemaakt. Maar, aangezien hij nu al aan één toernooi heeft meegedaan, is de kans groot dat hij zich voor nog een toernooi in zal schrijven. Misschien dat hij zelfs bij het Main Event aanwezig zal zijn, maar dat is misschien iets te zwaar voor iemand van zijn leeftijd en met zijn gezondheid. Binnen een paar weken weten we het antwoord op deze vraag.

Tagged with: