Nu ook tweede liefdadigheidstoernooi WSOP bezig

July 5, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Tijdens de World Series of Poker van dit jaar wordt er niet één liefdadigheidstoernooi gespeeld voor de One Drop Foundation, maarlittle_one_for_one_drop twee. Vorige week werd de One Drop High Roller nog gewonnen door Anthony Gregg en nu is het Little One for One Drop toernooi begonnen. Zoals de naam al zegt, is het Little One for One Drop toernooi het kleinere broertje van het Big One for One Drop toernooi van vorig jaar. Toen bedroeg de buy in een miljoen dollar en ging $111.111 van elke buy in naar de One Drop Foundation van Cirque du Soleil directeur en oprichter Guy Laliberté.

Ook bij het Little One for One Drop toernooi gaat een gedeelte van elke buy in naar de One Drop foundation. Dit toernooi heeft echter een veel lagere buy in  om het toernooi voor zoveel mogelijk poker spelers toegankelijk te maken. De buy in voor het Little One for One Drop toernooi bedraagt slecht $1.111 en van elke buy in gaat er $111 naar de One Drop Foundation.

Het speciale aan dit toernooi is, dat spelers tijdens de eerste vier levels onbeperkte buy ins kunnen doen. Dit betekent dus dat als een speler van tafel wordt gespeeld, hij of zij gewoon opnieuw in kan kopen en weer verder kan gaan met het toernooi. Na de eerste vier levels zijn geen add ons of rebuys meer mogelijk.

Doordat spelers opnieuw in kunnen kopen als zij van tafel zijn gespeeld, is er een hoop geld opgehaald voor de One Drop Foundation. In totaal zijn er 4.756 buy ins gedaan tijdens het toernooi en als je bedenkt dat van elk van deze buy ins $111 naar de One Drop Foundation gaat, dan kun je zelf wel uitrekenen dat dit weer een flinke donatie voor het goede doel betekent.

Door deze opzet van het toernooi, wordt er tijdens dit toernooi een stuk agressiever gespeeld dan bij welk ander toernooi van deze WSOP tot nu toe. Spelers zijn niet bang om all in te gaan, aangezien zij toch weer opnieuw in kunnen kopen. Kijk bijvoorbeeld naar poker prof Gregg Mueller. Mueller raakte drie keer achter elkaar al zijn chips kwijt en kocht telkens opnieuw in. Aan het eind van de dag bleek dit een goede zet te zijn geweest, want toen had hij al een stack van 13.000 chips bij elkaar gespeeld. Op het moment zitten er nog maar 588 spelers in het toernooi, dus over een paar dagen weten we wie er als winnaar gekroond zal gaan worden.

 

Tagged with: