WSOP Main Event nu echt begonnen

July 8, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Elk jaar wordt er door poker spelers van over de hele wereld uitgekeken naar één toernooi, het Main Event van de World Series ofwsop Poker, zonder enige twijfel het meest prestigieuze poker toernooi ter wereld. Natuurlijk zijn er weer bekende en onbekende spelers die vanuit een groot aantal verschillende landen naar Las Vegas zij gereisd om kans te kunnen maken op die fel begeerde gouden Bracelet. Onder de spelers die dit jaar op de aller eerste dag hun opwachting maakten zaten spelers als Team Partypoker lid en poker presentatrice Kara Scott, voormalig Main Event winnaars Joe Cada en Pius Heinz en voormalig Sopranos ster Robert Iler.

Dat er op de eerste dag al zoveel bekende namen uit de poker wereld hun aantreden maakten bij het Main Event is opmerkelijk te noemen als we kijken naar de voorgaande jaren. Normaal gesproken wachten de grote namen tot dag 1C voordat ze in actie komen, maar dit jaar waren er op dag 1A dus al flink wat bekende namen aanwezig aan de poker tafel. Naast de al genoemde spelers, waren bijvoorbeeld bijna alle finalisten van afgelopen jaar aanwezig.

Dit jaar werd het Main Event geopend door Greg Merson, de winnaar van afgelopen jaar, met de traditionele woorden: “Shuffle up and deal”. Merson werd geïntroduceerd door de directeur van de WSOP organisatie, Ty Stewart. In zijn introductie prees Stewart Merson om het feit dat hij in het afgelopen jaar een goede ambassadeur voor het poker spel is geweest.

In totaal hadden 943 spelers zich ingeschreven voor dag 1A en in het eerste uur waren er al flink wat afvallers te melden. Aan het einde van de dag waren er nog 584 spelers over, die op dag 2 hun poker kunsten weer mogen gaan vertonen. Natuurlijk kwamen er ook een aantal Nederlanders in actie tijdens de eerste speeldag.

Van de elf Nederlanders die begonnen op dag 1A, moesten helaas zes spelers het veld vroegtijdig verlaten. Maar, dit betekend dat er nog steeds vijf spelers over zijn van dag 1A die de Nederlandse eer hoog kunnen houden. De meest succesvolle Nederlander op dag 1A was Patrick Renkers, die aan het einde van de dag een stack bij elkaar had gespeeld van 126.750 chips en daarmee een niet onbehoorlijke 16de plaats op het voorlopige klassement inneemt.

Met dag 1A gespeeld, zijn er nog twee eerste dagen te gaan, voordat het volledige veld wordt samengevoegd en we over iets meer dan een week weten welke spelers het straks tegen elkaar op mogen gaan nemen in de finale. Natuurlijk hopen we allemaal dat dit jaar dan eindelijk eens een Nederlandse speler de titel wint. De tijd zal het leren.