Dirk van Luijk doet goede zaken tijdens Main Event

July 11, 2013 Posted in Poker Toernooien by

De in België woonachtige Nederlandse poker speler Dirk van Luijk doet op het moment erg goede zaken tijdens het Main Event van deWSOP_Championship_bracelet World Series of Poker. Niet alleen is hij de hoogst geplaatste Nederlandse speler, hij bezet zelfs op dit moment de tweede plek op de voorlopige ranglijst van het MainEvent, nu alle eerste en tweede speeldagen gespeeld zijn. De eerste poker professional die we op deze lijst tegenkomen, staat pas op de vierde plek en dit is Team PKR prof Vladimir Geshkenbein. Verder komen we in de top tien ook nog Michael Mizrachi en Jean-Robert Bellande tegen.

Het Main Event is nu al flink op weg. Er waren, zoals de laatste jaren elk jaar het geval is, dit jaar weer drie eerste dagen en ook drie tweede dagen. In totaal hebben dit jaar 6.352 spelers zich ingeschreven en de buy in van $10.000 betaald om kans te maken op die gouden Bracelet en natuurlijk poker onsterfelijkheid.

Zoals elk jaar si het Main Event weer het toernooi dat het meeste aantal inschrijvingen kent van alle toernooien tijdens de WSOP. Door dit hoge aantal inschrijvingen bedraagt de totale prijzenpot dit jaar maar liefst $59.708.800. De top 648 valt dit jaar in de prijzen, waarbij het laagste uitgekeerde bedrag 19.106 bedraagt.

Net als in voorgaande jaren zal ook dit jaar de bubble boy een troostprijs krijgen in de vorm van de buy in voor het Main Event van volgend jaar. Voor de winnaar van het Main Event is een bedrag van $8.359.531 gereserveerd, naast natuurlijk de Bracelet en de eer, die voor de meeste spelers nog belangrijker zijn dan het geld.

Op het moment zitten er nog 2306 spelers in het toernooi en is dus al bijna twee derde van het totale aantal spelers afgevallen. Het is mooi om weer eens een keer een Nederlandse speler zo hoog in het klassement van het Main Event van de WSOP te zien. Dirk Luijk kwam in actie tijdens de laatset tweede speeldag en wist samen met Marcel Lüske, waarschijnlijk de bekendste Nederlandse poker speler in de wereld, de tweede dag met een zeer gezonde stack te overleven.

Toch betekend de tweede plaats van Luijk op het tussenklassement niet dat hij er van verzekerd is om in de prijzen te vallen. Want, hoewel er al flink wat spelers afgevallen zijn, duurt het nog wel een paar dagen voordat de bubbel bereikt wordt en tot die tijd is er dus nog een hoop werk aan de winkel voor Luik. Misschien dat we dit jaar dus toch nog een Nederlands succes tijdens de WSOP krijgen.

Tagged with: