Michiel Brummelhuis flikt het!

July 16, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Michiel Brummelhuis heeft het voor elkaar gekregen. Nooit eerder is het een Nederlandse speler gelukt om de finale tafel van hetMichiel Brummelhuis Main Event van de World Series of Poker te halen. Nu is daar verandering in gekomen en kunnen we eindelijk in november een Nederlandse speler aanmoedigen terwijl hij gaat proberen de eerste Nederlander te zijn die de gouden WSOP Main Event Bracelet in de wacht sleept. Of Brummelhuis het ook gaat lukken om de eerste Nederlandse Main Event Bracelet binnen te slepen kunnen we zien op 4 november, als de November Nine weer aan zullen treden aan de finale tafel van het Main Event.

Afgelopen nacht traden de laatste 27 spelers aan om uit te vechten wie van hen op 4 november terug mag gaan komen om de finale tafel te spelen. Onder deze 27 spelers waren maar liefst twee Nederlandse spelers, naast Michiel Brummelhuis, die de dag met een 25ste stack begon, had ook Jorn Walthaus de laatste 27 gehaald met de 26ste stack.

Om kans te kunnen maken op een plaats op bij de November Nine moesten beide Nederlanders dus nog flink aan de bak; ook al hadden zij de hoogste Nederlandse klassering tijdens het WSOP Main Event, beiden al gehaald. Voor Walthaus kwam dag 7 helaas al snel ten einde. Benjamin Pollak was de eerste speler die het veld moest ruimen en kort daarna werd ook Walthaus van tafel gespeeld.

Aangezien de stack van Brummelhuis bij aanvang van dag 7 niet veel groter was dan de stack van Walthaus, moet de eliminatie van Walthaus een waarschuwing voor Brummelhuis zijn geweest, dat hij op moest gaan passen en geen al te gekke dingen moest gaan doen. Gelukkig zat Brummelhuis al vanaf het begin van de dag goed in zijn spel en werkten de kaarten hem ook niet al te veel tegen.

Over het verloop van de dag wist Brummelhuis zijn stack langzaam maar zeker uit te breiden, terwijl om hem heen één voor één de concurrentie af viel. Uiteindelijk wist Brummelhuis dus de laatste negen te halen en hij mag op 4 November plaats gaan nemen op seat 2, met een stack van 11.275.000 chips, waarmee hij de op twee na laagste stack heeft.

De meeste spelers van die de November Nine hebben gehaald, hebben een stack van boven de 20 miljoen chips, dus Brummelhuis zal nog zijn best moeten gaan doen om kans te maken op de Bracelet en het bedrag van 8,4 miljoen dollar dat voor de  winnaar klaar ligt. De chip leader, met maar liefst 38 miljoen chips, is JC Tran, die al twee WSOP Bracelets heeft gewonnen in zijn carrière. Met het behalen van de November Nine, is Brummelhuis nu al verzekerd van een bedrag van $733.224.

Tagged with: