November Nine seat 3: Mark Newhouse

August 5, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorige week zijn we begonnen met het voorstellen van de spelers die dit jaar de November Nine van de World Series of PokerMark Newhouse vormen. Na vorige week de Fransman Sylvain Loosli te hebben voorgesteld, die op seat 1 plaats zal gaan nemen tijdens de finale van de WSOP, is het nu de beurt aan Mark Newhouse, die op seat 3 plaats zal gaan nemen. Seat 2 slaan we voor nu even over, want die zal worden bezet door de eerste Nederlander die ooit de finale van de WSOP heeft weten te halen: Michiel Brummelhuis. Brummelhuis zal de laatste speler van de November Nine zijn waar we aandacht aan zullen besteden in aanloop naar de finale tafel.

Newhouse is een 28-jarige professionele poker speler uit de Verenigde Staten, die nu alweer een tijdje in Californië woont en werkt. Newhouse is een goede vriend van onder anderen Chino Rheem en Michael Mizrachi en kan als speler ook in diezelfde categorie worden ingedeeld. Hij is een agressief spelende jonge speler met een volgens sommigen soms iets te grote mond.

Hoewel Newhouse zeker niet de meest bekende naam in de poker wereld is, kan het toch zijn dat zijn naam je bekend voor komt. In 2006 wist hij namelijk het World Poker Tour $9.700 Borgata Poker Open te winnen. Met zijn winst tijdens dit toernooi wist hij $1.519.020 binnen te slepen en ook zijn enige grote toernooi winst tot nu toe.

Door zijn winst in 2006 kon Newhouse door blijven gaan met live poker en ervaring opdoen, maar tot zover heeft hij weinig indruk kunnen maken. Vanaf datzelfde jaar heeft Newhouse elk jaar aan de WSOP deelgenomen en speelde hij ook elk jaar het Main Event. Tot nu toe heeft hij tijdens het Main Event slechts één keer het geld weten te halen. Dat was in 2011, toen hij de 182ste plaats wist te bereiken en daarmee $47.107 verdiende.

Het Main Event was echter niet het enige toernooi waar Newhouse elk jaar aan deelnam, hij was ook actief tijdens andere WSOP toernooien. In totaal heeft Newhouse 6 WSOP cashes op zijn naam staan, waarmee hij een totaal van $152.725 verdiende. Nu hij de November Nine heeft weten te bereiken wordt dit bedrag natuurlijk een stuk opgeschroefd.

Newhouse zal overigens flink aan de slag moeten tijdens de finale van het Main Event, want hij heeft met 7,35 miljoen chips de op één na laagste chip stack van alle November Niners. Daarbij heeft hij ook nog eens vier van de vijf grootste stacks links van hem zitten aan de finale tafel, dus het zal nog flink knokken worden voor Newhouse als hij een kans wil maken op die fel begeerde gouden Bracelet.

Tagged with: