November Nine seat 4: Ryan Riess

August 13, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

We gaan weer verder met het voorstellen van de finalisten van het Main Event van de World Series of Poker. Vandaag besteden weryan riess aandacht aan Ryan Riess, die op seat 4 plaats zal gaan nemen als begin november de finalisten bij elkaar zullen gaan komen om te gaan beslissen wie van hen zich straks de winnaar van het WSOP Main Event van 2013 mag gaan noemen. Riess is een 23-jarige Amerikaanse poker prof die tegenwoordig in Las Vegas woont, maar oorspronkelijk uit East Landing, Michigan komt. In Michigan heeft hij aan de universiteit een master diploma in bedrijfskunde behaalt, maar tegenwoordig slijt hij zijn dagen aan de poker tafels.

Riess is met zijn 23 jaar de jongste speler aan de finale tafel, maar heeft al redelijk wat ervaring opgedaan tijdens grote live toernooien en daar ook al redelijke successen mee behaalt. De eerste keer dat Riess zichzelf in de picture wist te spelen was in oktober 2012. Toen wist hij tweede te worden tijdens het WSOP Circuit Horseshoe Hammond $1.675 event, waarmee hij $239.063 binnen sleepte.

Maar, dit is niet het enige succes dat Riess sindsdien heeft weten te behalen in het internationale live poker circuit. In de afgelopen jaren heeft hij nog eens negen cashes toegevoegd tijdens verschillende WSOP Circuit toernooien, waaronder drie finale tafels. Tot zover heeft hij alleen al tijdens de verschillende WSOP Circuit eventsĀ $266,349 bij elkaar weten te spelen.

Dit jaar was het eerste jaar dat Riess deelnam aan de WSOP en ook hier liet hij zien dat hij een gedegen poker speler is. Voordat hij tot de finale tafel van het Main Event wist door te dringen, had Riess al drie cashes op zijn naam staan tijdens deze WSOP. Zo wist hij als 110de te eindigen tijdens event #6, het $1.500 Millionaire Maker event, waarmee hij $7.278 won. Ook werd hij 11de tijdens event #30, een $1.000 No Limit Holdem event, waarmee hij $20.015 won. Zijn derde cash was tijdens event #49, een $1.500 No Limit Holdem event, waar hij 139ste werd en $3.276 won.

Riess begint de finale tafel met vijfde grootste chip stack en waarschijnlijk de minst gunstige positie aan tafel. Rechts van Riess zitten de kleine stacks, die waarschijnlijk veelvuldig all in zullen gaan en aan de linker kant zitten de grote stacks, die al zijn bets kunnen raisen. De ervaring die Riess tijdens de verschillende live toernooien heeft opgedaan zal hem in november dus zeker van pas kunnen gaan komen.

Tagged with: