November Nine seat 5: Amir Lehavot

August 21, 2013 Posted in Poker Toernooien by

We gaan weer eens verder met het voorstellen van de spelers die de November Nine van de World Series of Poker hebben weten teAmir Lehavot halen. De November Nine zal op 4 november plaats gaan nemen aan de finale tafel van het Main Event van de WSOP 2013. Verspreid over twee dagen zullen de negen finalisten uit gaan vechten wie van hen er uiteindelijk met de titel, de Bracelet en het prijzengeld vandoor zal gaan. Vandaag besteden we aandacht aan de man op seat 5, de Israëlische Amerikaan Amir Lehavot.  Met zijn 38 jaar is Lehavot de oudste finalist van het Main Event, wat eigenlijk meer zegt over de jonge leeftijd van de overige spelers, dan over zijn eigen leeftijd.

Lehavot is geboren is Israël, maar woont alweer heel wat jaren in de Verenigde Staten. Tegenwoordig woont hij in Weston, Florida, maar hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Austin, Texas. Daar heeft hij een ingenieursdiploma gehaald, maar daar dot hij eigenlijk al sinds het afronden van zijn studie weinig mee, aangezien hij al jaren zijn brood en beleg verdient met pokeren op professioneel niveau.

De eerste keer dat Lehavot mee deed aan de WSOP was in 2009. Sindsdien is hij elk jaar aanwezig geweest en zeker niet zonder succes. In de afgelopen jaren is Lehavot maar liefst 12 keer in het geld geëindigd en heeft met zijn cashes bij elkaar opgeteld in totaal $818.414 bij elkaar weten te spelen en dat is nog zonder het geld dat hij dit jaar tijdens het Main Event verdient.

Niet alleen heeft Lehavot 12 cashes, hij heeft ook al een WSOP Bracelet binnen weten te slepen. In 2011 won hij event #7, het $10.000 buy in Pot Limit Holdem event, waarmee hij $573.456 won. Tot nu toe is dit bedrag het hoogste bedrag dat hij heeft weten te winnen in zijn  poker carrière, maar daar gaat in november verandering in komen, aangezien hij met het behalen van de finale tafel al verzekerd is van $733.224, net als alle andere spelers die de November Nine hebben gehaald.

Tijdens het hele Main Event steeg de stack van Lehavot gestaag en maakte hij weinig fouten. Zijn echte klapper kwam echter op dag 7, toen hij in een periode van slechts 2 uur zijn stack van 1,7 miljoen chips uitbouwde tot maar liefst 17 miljoen chips; een vertienvoudiging dus.

Lehavot is dus zeker een speler om in de gaten te houden tijdens de finale in november. Toch is zijn uitgangspositie niet ideaal. De op twee na grootste stack aan tafel zit aan zijn rechter kant, maar wat zorgwekkender voor hem is, is het feit dat JC Tran met grootste stack meteen links van hem zit. Lehavot zal dus op moeten gaan passen in november.

 

Tagged with: