November Nine seat 6: Marc MacLaughlin

September 2, 2013 Posted in Poker Toernooien by

De afgelopen weken hebben we telkens aandacht besteed aan één van de spelers die begin november de November Nine zullen gaanmarc-mclaughlin vormen en uit zullen gaan vechten wie van deze negen spelers zich de winnaar van het Main Event van de World Series of Poker van 2013 mag gaan noemen. We zijn inmiddels alweer aanbeland bij de speler op seat 6 en dat is de Canadees Marc MacLaughlin. MacLaughlin is de enige speler uit Canada die de finale tafel van het Main Event heeft weten te behalen, terwijl de Canadezen tijdens de WSOP van dit jaar erg goede zaken voor hun land hebben gedaan. Geen enkel land heeft dit jaar zoveel Bracelets verdiend als Canada; tien in totaal om precies te zijn.

Het zou zelfs nog kunnen dat Canada er een elfde Bracelet bij weet te krijgen, maar dan moet MacLaughlin natuurlijk wel in november de finale tafel weten te winnen. De kans was overigens groot dat MacLaughlin niet de enige Canadees aan de finale tafel zou zijn. Maar liefst zes spelers uit Canada wisten dag zes van het Main Event te halen, maar helaas voor de andere vijf lukte het alleen MacLaughlin om de finale tafel te bereiken.

De 25-jarige MacLaughlin  verdient zijn geld als tatoeëerder en natuurlijk met pokeren. MacLaughlin woont in Brossard, Quebec en komt dus uit het Franstalige gedeelte van Canada. Mocht hij het Main Event op zijn naam weten te zetten, dan is hij pas de tweede Franstalige Canadees die het Main Event van de WSOP weet te winnen. De eerste was Jonathan Duhamel, die in 2010 de Bracelet in de wacht wist te slepen.

De afgelopen vijf jaar heeft MacLaughlin elk jaar meegedaan aan het Main Event en twee keer wist hij ook in de prijzen te vallen. In 2009 wist hij 30ste te worden, waarmee hij $253.941 verdiende en twee jaar later werd MacLaughlin 86ste en verdiende hij $76.146. Maar niet alleen tijdens het Main Event heeft MacLaughlin laten zien dat hij wel degelijk kan pokeren. In 2011 wist hij namelijk derde te worden tijdens event #32, een $1.500 buy in No Limit Holdem toernooi en won hij $292.634.

MacLaughlin zal aan de finale tafel plaats gaan nemen met een stack van 26,525 miljoen chips en daarmee heeft hij de op twee na grootste stack aan de finale tafel. Met zo’n stack zou hij dus zeker een goede kans moeten kunnen maken op de titel. Helaas voor MacLaughlin zitten de enige twee stacks die groter zijn dan die van hem aan zijn linker en aan zijn rechter kant. Het zal dus nog niet zo makkelijk worden voor MacLaughlin om goede plays te kunnen maken.

Tagged with: