Negreanu revancheert zich tijdens EPT High Roller toernooi

September 9, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Na zijn tirade afgelopen weekend tijdens de eerste dag van het High Roller event van de European Poker Tour in Barcelona, heeftDaniel-Negreanu Daniel Negreanu zich toch enigszins weten te revancheren en laten zien dat hij boven alles toch een poker speler van wereldklasse is. We zullen de tirade van Negreanu hier even kort samenvatten voor het geval je het gemist hebt. Het hele verhaal van de nogal impulsieve actie van Negreanu heb je afgelopen weekend op deze site kunnen lezen, dus mocht je er wat meer over willen weten, dan verwijzen we je naar dat artikel.

Tijdens de eerste dag van het High Roller event werd de hand van Negreanu op een bepaald moment dood verklaart omdat hij niet op zijn plaats zat toen de eerste kaart werd gedeeld. Volgens de nieuw ingevoerde “First Card” regel moeten spelers op hun plaats zitten op het moment dat de eerste kaart van die hand wordt gedeeld, anders wordt hun hand dood verklaart.

Negreanu stond achter zijn stoel te praten met een collega poker speler en zat dsu niet op zijn stoel Toen de deler zijn kaarten mukte liet Negreanu duidelijk blijken deze regel belachelijk te vinden. Uit protest ging hij meteen de hand daarna all in en verloor hij, waardoor hij dus vroegtijdig het toernooi moest verlaten

Op de tweede start dag had Negreanu even kunnen afkoelen en had hij zich weer herpakt. Hij besloot voor de tweede maal de $10.000 buy in te betalen en toch nog een poging te wagen het toernooi op zijn naam te zetten. Gelukkig voor Negreanu niet geheel zonder succes, anders zou hij zomaar twee keer $10.000 hebben weggegooid.

Het ging Negreanu na zijn herstart voor de wind. Binnen korte tijd wist hij een flinke stack op te bouwen en zonder al te veel problemen wist hij ook de finale tafel te bereiken, waar overigens ook de Nederlander Raoul Refos een plaats had weten te veroveren. Hoewel Refos goed begon aan de finale tafel, was hij toch de eerste speler die het veld moest ruimen en moest hij genoegen nemen met een bedrag van €39.500 voor de negende plek.

Negreanu deed het een stuk beter en toen de laatste drie spelers over waren had Negreanu een enorme chip lead over zijn twee concurrenten. Negrenau had een styack van 6,1 miljoen chips, terwijl de andere twee stacks niet boven de 1,5 miljoen uitkwamen. Het is dan ook niet gek dat Negreanu ook de Heads Up haalde. Maar toen ging het verkeerd en moest Negreanu genoegen nemen met €263.800 voor de tweede plaats. Het toernooi werd gewonnen door de redelijk onbekende Oostenrijker Thomas Muhlocker.

Tagged with: