November Nine seat 7: JC Tran

September 16, 2013 Posted in Poker Toernooien by

We zijn met het voorstellen van de finalisten van het Main Event van de World Series of Poker inmiddels aanbeland bij seat 7 en daarJC-Tran-wsop-main-event-2013 vinden wij waarschijnlijk de bekendste naam van de November Nine, JC Tran, de man die eigenlijk de minste introductie nodig heeft. Niet alleen is Tran de bekendste poker speler van de negen spelers die de finale hebben weten te halen, hij heeft ook nog eens de grootste stack als straks in november de negen finalisten weer bij elkaar gaan komen en uit gaan vechten wie zich straks winnaar van de WSOP 2013 mag gaan noemen. Hiermee laat Tran zien dat hij niet voor niets wordt gezien als één van de beste poker profs ter wereld.

Tran is zonder enige twijfel de meest succesvolle poker speler van de November Nine. De 36-jarige Tran werd geboren in Vietnam, maar verhuisde al op zijn tweede met zijn familie naar de Verenigde Staten. Net als veel andere poker spelers studeerde Tran bedrijfskunde en begon hij tijdens zijn studie met pokeren, Al snel werd hij erg succesvol en inmiddels heeft hij al iets meer dan negen miljoen dollar bij elkaar gespeeld tijdens verschillende poker toernooien.

Tran heeft ook al twee WSOP Bracelets op zijn naam staan. Zijn eerste won hij in 2008, tijdens event #49, een $1.500 No Limit Holdem event. Zijn tweede Bracelet won hij het jaar erna door event #30, een $2.500 Pot Limit Omaha event, op zijn naam te zetten. Naast zijn WSOP successen heeft Tran ook andere successen op zijn CV staan.

Zo won hij in 2007 de $5.000 WPT World Poker Challenge en in dat zelfde jaar ook de Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic $5.000 No Limit Holdem. 2007 is zonder enige twijfel het meest succesvolle jaar voor Tran, want naast deze overwinningen, scoorde hij ook zijn grootste cash tot nu toe. Met zijn tweede plaats tijdens het LA Poker Classic Main Event won Tran een bedrag van $1,177,010, maar de kans is groot dat hij dit bedrag gaat overschrijden begin november.

Zoals gezegd neemt Tran straks plaats aan de finale tafel met de grootste stack, maar het ging Tran niet de hele tijd voor de wind tijdens deze editie van het WSOP Main Event. Na dag 1c had Tran zijn begin stack een klein beetje uitgebreid en in de dagen erna groeide zijn stack erg langzaam, maar verloor hij gelukkig weinig. Zijn echte klapper kwam pas op dag 6, toen hij zijn stack verdrievoudigde. Tran neemt straks plaats met een stack van 38 miljoen chips, 8 miljoen meer dan de nummer twee stack.

 

 

Tagged with: