Je arm is je grootste tell

September 19, 2013 Posted in Poker Tips by

Zoals de meeste poker spelers wel zullen weten is bij poker, zeker op een wat hoger niveau, het lezen van de spelers aan je tafel nogtattoo-card-arm veel belangrijker dan de kaarten die je gedeeld krijgt. Niet voor niets heeft iedereen het altijd over de Poker Face, een term die zo bekend en ingeburgerd is dat veel mensen die nog nooit poker hebben gespeeld, weten wat een Poker Face is. Als je een goede poker face hebt, kunnen je tegenstanders niet zien of je een goede of een slechte hand hebt. Aan de andere kant, heb je geen goede poker face, dan zullen je tegenstanders zien wanneer je zwak bent en daar gebruik van maken.

er zijn spelers die erom bekend staan dat zij erg goed zijn in het lezen van hun tegenstanders en in veel gevallen zelfs precies kunnen zien welke hand hun tegenstander heeft, Daniel Negranu is misschien wel de bekendste speler met deze gave. Nu is er op een Amerikaanse universiteit onderzoek gedaan naar hoe makkelijk het is om een tegenstander te lezen en waar de grootste tell zit. En wat blijkt, niet het gezicht, maar de hand is de belangrijkste tell van spelers.

Deze week werden de resultaten van het onderzoek gepubliceerd in het vaktijdschrift Psychological Science. Tijdens het onderzoek kregen studenten beelden te zien van bekende poker spelers van de World series of Poker van 2009. De studenten die deelnamen aan het onderzoek speelden allen geen of erg weinig poker. Hen werd gevraagd om naar de beelden te kijken en dan te voorspellen of de betreffende poker speler een goede of juist een slecht hand had.

De studenten kregen beelden te zien van het gehele bovenlichaam van de spelers, dus hoofd en armen in beeld. Ook kregen zij beelden te zien van alleen de armen of alleen de hoofden. Het bleek dat de voorspellingen die gedaan werden op basis van de beelden van de armen veel meer zeiden over de hand van de speler dan het gezicht. Spelers met een goede hand, hadden een veel vloeiendere armbeweging dan spelers met een slechte hand.

Het is dus niet zozeer van belang dat je als poker speler een goede poker face hebt, maar veel belangrijker dat je een goede poker arm hebt. natuurlijk is dit niet van toepassing tijdens online poker, maar probeer er op te letten en wellicht je voordeel mee te doen als je weer eens een keer aan een live toernooi of cash game mee doet.

Tagged with: