Grootste prijzenpot ooit bij PCA Main Event komend jaar

September 26, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Begin januari volgend jaar is het weer tijd voor het PokerStars Caribbean Adventure, het pokerfestival waarmee sinds een aantal jaarpca-2014 het poker jaar wordt geopend. In 2004 werd de PCA voor het eerst gehouden en de aankomende editie is dus dus de tiende editie van dit populaire poker festival. Om de tiende verjaardag van de PCA te vieren, heeft PokerStars besloten om de gegarandeerde prijzen pot voor het Main Event in het komend jaar flink te gaan verhogen. vanwege de tiende verjaardag is de gegarandeerde prijzen pot volgend jaar, geheel in PokerStars stijl, maar liefst 10 miljoen dollar. de buy in voor het Main Event wordt niet verhoogt en blijft, net als alle voorgaande jaren $10.000.

Met het verhogen van de gegarandeerde prijzen pot, hoopt PokerStars dat komend jaar het aantal deelnemers van het Main Event nog hoder zal zijn dan het record dat dit jaar werd gezet. Dit jaar schreven in totaal 987 spelers zich in voor het Main Event van de PCA en dat moet dit jaar dus een nog een stuk meer worden.

Het is ook belangrijk voor PokerStars om te zorgen dat het aantal deelnemers dit jaar een stuk hoger uit valt, gezien de gegarandeerde prijzen pot. PokerStars garandeert immers een totale prijzen pot van 10 miljoen dollar, maar als er minder dan 1.000 deelnemers zijn, moet PokerStars het verschil dus uit eigen zak bij gaan betalen omdat anders de tien miljoen niet kan worden gehaald.

Nu zal het niet zo’n probleem gaan worden voor PokerStars om meer dan 1.000 spelers te trekken voor het Main Event van de PCA van volgend jaar, want in de afgelopen jaren werd telken het bezoekersaantal van het jaar ervoor overschreden, dus ook komend jaar zullen er waarschijnlijk meer spelers zijn ┬ádan vorig jaar. Vorig jaar deden er al 987 spelers mee en om de 1.000 deelnemers te halen hoeft PokerStars dus maar 13 spelers meer dan het afgelopen jaar mee te laten doen.

Met al het nieuws rond het Main Event van de PCA zou je bijna vergeten dat de PCA een echt poker festival is en dus meer toernooien kent dan alleen het Main Event. Vorig jaar deden er in totaal 6.000 spelers mee aan de verschillende toernooien en werd er in totaal maar liefst 28 miljoen dollar uitgekeerd. Alleen al het High Roller event met een buy in van $25.000 kende vorig jaar al 200 inschrijvingen. Ook bij de andere toernooien is komend jaar de hoop en verwachting dat deze nog meer inschrijvingen zullen hebben. Begin januari weten we of PokerStars de doelstellingen heeft behaalt.

Tagged with: