Speler verdient $10 miljoen met MTT's

September 30, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Eén van de grootste aantrekkingskrachten van het poker spel is hoogst waarschijnlijk het feit dat in principe iedereen miljonair kanchris moorman worden met dit spel. Dit blijkt wel uit het zogeheten Moneymaker effect, wat verwijst naar de enorme explosie van de populariteit van poker nadat amateur Chris Moneymaker na het winnen van enkele freerolls het Main Event van de World Seies of Poker op zijn naam wist te zetten. Nu is het de Britse poker prof Chris Moorman gelukt om tien miljoen dollar bij elkaar te spelen met Multi Table Toernooien. Ook dit verhaal zal waarschijnlijk weer een flink aantal nieuwe poker spelers aanspreken en doen besluiten om dit ook eens te proberen.

Moorman is de eerste speler ter wereld die alleen met het spelen van MTT’s de magische grens van tien miljoen dollar heeft weten te overschrijden. Afgelopen maart wist hij al de grens van negen miljoen te overschrijden en nu, een half jaar later, heeft hij dus al dat extra miljoen bij elkaar weten te spelen. Hij overschreed de tien miljoen grens, geheel in stijl, na het winnen van een MTT met een buy in van $215.

Het CV van Moorman kis overigens niet alleen indrukwekkend vanwege het feit dat hij meer dan tien miljoen heeft verdient met MTT’s, hij heeft ook nog eens vijftien zogenaamde Triple Crowns op zijn naam staan. Een Triple Crown wordt aan een speler toegeschreven als deze speler in één week tijd drie verschillende grote toernooien op drie verschillende online poker sites heeft weten te winnen en dat is Moorman dus al 15 keer gelukt.

Natuurlijk was Moorman erg blij met het bereiken van zijn record, maar hij gaf ook aan dat hij gewoon door zal gaan met het spelen van MTT’s en nu op weg gaat naar de volgende tien miljoen. Gezien zijn successen op dit gebied in de laatste jaren, moet het niet al te lang gaan duren voordat hij ook de eerste speler is die meer dan twintig miljoen heeft gewonnen.

Het zal overigens nog wel even gaan duren voordat een andere speler Moorman zal gaan evenaren, want de nummer twee op de lijst met meeste cashes tijdens MTT’s, een speler die speelt onder de naam ‘s_dot111’, staat op het moment pas op 6,8 miljoen dollar. Dit is natuurlijk nog steeds meer dan genoeg geld, maar het schiet nog flink tekort als je het vergelijkt met het bedrag van Moorman. De speler die overigens de meeste cashes heeft verdiend is George Lind, die tot zover al meer dan 109 miljoen dollar bij elkaar heeft gespeeld met poker.

Tagged with: