EPT Londen is bezig

October 8, 2013 Posted in Poker Toernooien by

In Londen zijn op het moment een paar honderd poker spelers bezig met het Main Event van weer een stop van de European PokerLonden-ept Tour, nadat zondag al het High Roller event dat ook onderdeel is van de EPT in Londen werd afgerond. Londen behoort traditioneel tot één van de meest populaire stops van de EPT en ook dit jaar zijn er weer veel aanmeldingen geweest in Londen. Natuurlijk is dat niet zo gek als je bedenkt dat van alle Europese landen, het poker in Engeland waarschijnlijk het meest gespeeld wordt en Londen de meest levendige en meest actieve poker community heeft van alle Europese steden.

Vanuit heel Europa zijn er spelers naar Londen afgereisd om hun geluk aan de poker tafel te beproeven, natuurlijk zijn daar ook weer een aantal Nederlanders bij, waaronder Marcel Luske, Lex Veldhuis en de Nederlandse November Niner Michiel Brummelhuis, die waarschijnlijk nog even wat laatste live ervaring aan het opdoen is voordat hij begin november aan de finale tafel van de WSOP plaats zal gaan nemen.

Helaas gaat het tot zo ver nog niet zo goed met de Nederlanders in Londen. De tweede speeldag is inmiddels bereikt en slechts twee Nederlandse spelers beginnen dag twee met een grotere stack dan de begin stack. deze spelrs zijn: Lex Veldhuis en Ruden Visser. De overige Nederlanders zullen flink aan de slag moeten op dag twee en sommige andere spelers, zoals Fatima Moreiro de Melo, hebben de tweede speeldag niet eens weten te bereiken.

In totaal hadden 598 spelers zich ingeschreven voor één van de twee startdagen van het EPT Main Event in Londen. Van deze spelers zijn er bij aanvang van dag 2 nog 335 spelers over en van deze spelers zal ongeveer de helft af gaan vallen vandaag. Afgelopen weekend werd het High Roller event al gespeeld en hier schreven zich in totaal 209 spelers in, wat een redelijk groot veld is voor een High Roller event.

Het High Roller event was, zoals elk jar weer erg spannend en met name de Duitsers wisten goede zaken te doen. Uiteindelijk werd het toernooi dan ook gewonnen door de Duitse speler Martin Finger. Dat de Duitsers het goed deden tijdens dit toernooi, bleek wel uit het feit dat ook de nummers twee en drie uit Duitsland afkomstig zijn. Als een Duitser nu ook nog het Main Event weet te winnen, is dat waarschijnlijk het grootste Duitse succes ooit tijdens een EPT event.

Tagged with: