Tony G gaat voor zetel Euro Parlement

October 14, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Tony G behoort al jaren tot de meest bekende en ook meest geliefde poker spelers ter wereld. Tot een half jaar geleden stond Tonytony-g- onder contract bij Partypoker, maar in maart van dit jaar liet hij weten dat hij niet langer meer in actie zou gaan komen voor Partypoker en zich meer wilde gaan richten op zijn eigen website voor sport weddenschappen. In de tussentijd is Tony echter wel actief gebleven aan de poker tafels. Nu heeft Tony een wel erg grote carrière switch aangekondigd, hij gaat zich namelijk verkiesbaar stellen voor een zetel in het Europees Parlement voor de Liberale partij van zijn geboorteland Litouwen.

Tony G werd geboren in Litouwen, maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Australië, waar hij studeerde en in aanraking kwam met poker. Hij werd al snel een succesvol poker speler en verdiende enkele miljoenen tijdens zijn poker carrière. Maar, ook buiten de poker tafel is Tony succesvol. Hij heeft verschillende veel bezochte sites die met poker te maken hebben en natuurlijk zijn eigen site voor sport weddenschappen.

Maar, Tony is in de afgelopen jaren niet alleen bezig geweest met activiteiten die met poker te maken hebben. Zijn liefde voor zijn geboorteland is altijd gebleven bij Tony en toen hij veel geld ging verdienen met pokeren, besloot hij dan ook zijn thuisland te gaan helpen.  In de afgelopen jaren heeft hij verschillende liefdadigheidsprojecten in Litouwen opgericht en gesteund.

Ook is Tony al jaren één van de grootste sponsors van de het nationale basketbal team van Litouwen en van 2010 to en met 2012 was hij zelfs manager van het team. Nu heeft Tony dus besloten om zijn land te gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement om op die manier iets te kunnen betekenen voor zijn land.

De Liberale Partij van Litouwen, de partij waar Tony zich voor verkiesbaar stelt, heeft op het moment maar één zetel in het Europees parlement, maar de partij doet het goed in de peilingen en de verwachting is dat zij na de verkiezingen van volgend jaar een flink aantal zetels zal gaan winnen. Waardoor er dus wel degelijk een goede kans is dat de beruchte Tony G straks zitting heeft in het Europees Parlement.

In een reactie stelt Tony dat hij vindt dat de Litouwse politiek meer nieuw bloed nodig heeft om zijn land verder te kunnen helpen en dat hij met zijn levenservaring en ervaring op zakelijk gebied een toegevoegde waarde is voor het Europees Parlement. Of Tony ook echt gekozen gaat worden, weten we volgend jaar. Feit is dat als hij gekozen wordt, de Europese politiek er een zeer kleurrijke persoonlijkheid bij gaat krijgen.

Tagged with: