November Nine seat 9: Jay Farber

October 21, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Nog maar anderhalve week en dan gaat de November Nine eindelijk weer bij elkaar komen en plaats nemen aan de finale tafel van hetJay Farber Main Event van de World Series of Poker. Dan weten we wie er met de gouden Bracelet vandoor zal gaan en zich de kampioen van de WSOP 2013 mag gaan noemen.Voor het zo ver is, moeten we nog twee van de negen finalisten aan je voorstellen, waaronder natuurlijk de eerste Nederlander die de finale tafel van de het WSOP Main Event heeft weten te bereiken, Michiel Brummelhuis. Vandaag is het eerst nog de buurt aan de man die plaats zal gaan nemen op seat 9: Jay Farber.

Farber is waarschijnlijk de meest onbekende en minst geoefende poker speler van de negen en wellicht juist daarom ook misschien wel één van de gevaarlijkste spelers voor de rest van de November Nine. Over veel van de andere spelers, zoals JC Tran en David Benefield is genoeg informatie en beeldmateriaal te vinden om te kunnen kijken wat voor spelers het zijn en op welke manier zij spelen. Zijn relatieve anonimiteit kan weleens Farbers sterkste troef zijn.

Zijn onbekendheid is echter niet het enige voordeel dat Farber heeft op zijn tegenstanders. Ook zijn positie is de beste start positie van alle negen spelers. Alle grote stacks zitten aan de rechter kant van Farber, terwijl alle lage stacks links van hem zitten. Dit is natuurlijk een perfecte uitgangspositie. Zeker als je bedenkt dat Farber met de vierde grootste stack plaats zal gaan nemen aan de finale tafel.

De 28-jarige Farber komt oorspronkelijk uit Doylestown, Pennsylvania (Doylestown heeft overigens niets te maken met poker legende Doyle Brunson). Hij verhuisde naar Las Vegas om te proberen een professionele poker speler te worden, maar kreeg een baan als VIP host en poker kwam al snel op de tweede plaats te staan. Farber heeft dan ook weinig schokkende resultaten behaalt in zijn poker loopbaan, In 2010 cashte hij twee keer in een Deep Stack Extravaganza en daarmee verdiende hij in totaal $2.155.

Vorig jaar deed hij voor het eerste mee aan de WSOP en zonder succes. Dit jaar had Farber een droom start tijdens het Main Event. Van alle finalisten is Farber de enige speler die de eerste dag wist af te sluiten met een stack van meer dan 100.000 chips en ook in de dagen daarna bleef het goed gaan met Farber. Dag 5 was pas de eerste dag dat Farber een gemiddelde stack had in plaats van een ruim boven gemiddelde stack en op dag 6 wist hij een enorme klapper te maken. De andere spelers aan tafel doen er dus goed aan om Farber goed in de gaten te houden.

Tagged with: